Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 16-17/9: Ο ΑΙΣΩΠΟΣ ΩΣ «ΤΡΕΛΟ» ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑΣ. ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΙΜΙΛΛΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 16-17/9: Ο ΑΙΣΩΠΟΣ ΩΣ «ΤΡΕΛΟ» ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο Τζίτζικας και τα μνημόνια

Τις γνώριμες πια «αλχημείες» -σκηνοθετικά και χορογραφικά- κάνει η συμπολίτισσα Μαριμίλλη Ασημακοπούλου στην παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Τάδε έφη Αίσωπος» όπου διασκευάζει ανατρεπτικά τέσσερα λαικά παραμύθια. Ένα ακόμα αναπάντεχο παιδικό μιούζικαλ με την νεωτεριστική υπογραφή της σταθμεύει στο Επίκεντρο της Αγίου Διονυσίου αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο 16-17/9 με τη σκηνή να πλημμυρίζει παιδιά από την Ιθάκη και την Πάτρα.

Το μουσικοχορευτικό αυτό θέαμα ξεκίνησε ως παραγωγή του Δήμου Ιθάκης και του Συλλόγου «Εν Χορο» και πρωτοπαίχθηκε σε Βαθύ και Κιόνι με τη σφραγίδα της γνωστής και τολμηρής πατρινής χορογράφου. Οσα ξέρουμε από τον Αίσωπο είναι …. «πειραγμένα»: Ο «Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» βρίσκονται στην χώρα των μνημονίων, η «αλεπού με την κομμένη ουρά» σε ένα μοντέρνο κομμωτήριο, η «κότα με τα χρυσά αυγά» δοκιμάζει τη τύχη της στις σόουμπιζνες, και η «γάτα» ζητάει από την θέα Αφροδίτη να την μεταμορφώσει σε άνθρωπο για να ζήσει ένα κινηματογραφικό love story. Tα παιδιά βγάζουν τον πιο διασκεδαστικό τους εαυτό με αστεία σύγχρονα κοστούμια. Στην σκηνή εμφανίζεται live το μουσικό συγκρότημα Feel 'in.

Ζητήσαμε από τη Μαριμίλλη να μας εξηγήσει πώς στήθηκε όλο αυτό:

«Τον Ιούλιο παίξαμε το «Τάδε έφη Αίσωπος», στο Βαθύ και το Κιόνι, για το φεστιβάλ του Δήμου Ιθάκης. Στα παιδιά της Ιθάκης, διδάσκω ήδη τρία χρόνια.Τον προηγούμενο Απρίλη, τους διάβαζα Αίσωπο και δουλεύαμε αυτοσχεδιαστικά πάνω στα παραμύθια. Διαλέξαμε 4, τα οποία διασκεύασα, επιτρέποντας και κρατώντας φράσεις «επιτυχημένες» των παιδιών, που προέκυπταν από την πρόβα. Τους βασικούς ήρωες-πρωταγωνιστές παίζουν οι «μεγάλες» της ομάδας. Άλλωστε, «έκλεψα» από τις προσωπικότητές τους για να ζωντανέψω τους χαρακτήρες που υποδύονται».

 

«Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας», για μας, είναι δυο φυλές με διαφορετική κουλτούρα. (Ελλάδα-τζίτζικες, Γερμανία-μερμήγκια.) Στην αρχή είναι φανατικοί εχθροί, μετά τα πράγματα αλλάζουν στη συνέχεια. «Η Αλεπού με την κομμένη ουρά», με την βοήθεια του καλού και του κακού της αγγέλου, βρίσκει λύση στο πρόβλημά της. Ανοίγει κομμωτήριο και ανακαλύπτει πρώτη τα εξτένσιονς! Και αποθεώνεται… Στη «Γάτα και η Θεά Αφροδίτη», η γάτα η δική μας έχει ζήσει ήδη τις 6 ζωές της ως γεροντοκόρη, μαζί με τις 5 αδελφές της, αφού η μητέρα τους τις θεωρεί ακόμη γατάκια. Αυτές ζητούν γάμο και η αυστηρή μητέρα τις κλείνει σε μοναστήρι. Στην προσευχή της η γάτα καλεί τη θεά Αφροδίτη και έρχεται… «Η Κότα με τα χρυσά αυγά», είναι μια ηθοποιός που έχει μεγάλο γκελ στο κοινό και στην τσέπη των επιχειρηματιών. Μέχρι τη στιγμή ατυχήματος εν ώρα εργασίας…

Στο τέλος του έργου μεσα στην πλοκή τραγουδούν οι Feel’in ζωντανά το «θέλω να» από τον νέο τους δίσκο και χορεύουν τα παιδιά της Ιθάκης. Στο δεύτερο κομμάτι «ο χαμένος τα παίρνει όλα»  και χορεύουν τα παιδιά μου από την Πάτρα (ως οικοδεσπότες). Κλείνουν με το «εν λευκω» μαζί με την Εβίνα Ακρίδα».

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-σκηνοθεσία-χορογραφία Μαριμίλλη Ασημακοπούλου. Μουσική επένδυση Μαριμίλλη Ασημακοπούλου - Παναγιώτης Χριστόπουλος. Κοστούμια Πένυ Κωστήρη- Κατασκευή κοστουμιών Νίκη Αντζουλάτου.  Video art Μίνα Παπούλια

*Παραστάσεις: Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 9:30 μ.μ. Κρατήσεις εισιτηρίων στο 2610 461050. Χορηγός επικοινωνίας είναι και το thebest.gr.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View