Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΧΑΛΗΣ: ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΦΕΓΓΑΡΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΧΑΛΗΣ: ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πιάνο για την πανσέληνο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ενώνουν τις δυνάμεις τους αυτή την Πέμπτη 18/8 στις 7.30 μ. μ. κάτω από το αυγουστιάτικο, ολόγιομο φεγγάρι με φόντο το ωραιότερο υπαίθριο σκηνικό της Αθήνας, η πατρινή επικεφαλής του σωματείου «Μουσική Κίνηση», σολίστ πιάνου και διακεκριμένη μουσικοθεραπεύτρια Ελισάβετ Γεωργιάδη και ο βραβευμένος διεθνώς συνθέτης, ερμηνευτής, μελωδός της αρχαιοελληνικής γλώσσας και ποιητής Αλέξανδρος Χάχαλης. Συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Αεροπαγίτου στο σημείο της εισόδου στην Ακρόπολη, η Ελισάβετ Γεωργιάδη θα είναι το οργανωτικό και καλλιτεχνικό πνεύμα ενός live με ρεπερτόριο αφιερωμένο στην πανσέληνο, ενώ ο Αλέξανδρος Χάχαλης θα παρουσιάσει τα έργα του «Έλευσις Παρθένου Αθηνάς» και «Πανσέληνος».


Στη συναυλία συμμετέχουν η μονωδός Χριστίνα Σιαπκαρά, η εξαιρετική πιανίστα Πόπη Μαλαπάνη και η μονωδός Μιράντα Γεωργάκη σε έργα Χαχαλη, Offenbach, Schubert Bizet, Kurt Weill, Piazzolla και Χατζιδάκι.  Η εκδήλωση είναι μια ακόμα «Ανοιχτή ακρόαση» στην καρδιά της Αθήνας, δηλαδή ένα από τα πρωτοποριακά μουσικά χάπενινγκ που έχει καθιερώσει  η «Μουσική Κίνηση» για να φέρει κοντά τον ευαισθητοποιημένο κοινωνικά κόσμο σε δεξιοτέχνες του πενταγράμμου ενώ περιδιαβαίνουν την πρωτεύουσα.

*Η Ελισάβετ Γεωργιάδη θεωρεί πως αυτός είναι «ένας πρωτότυπος τρόπος να εκφράσεις μηνύματα για τον πολιτισμό και την προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας». Το σωματείο της αντιπροσωπεύεται πια σε κορυφαίες αθηναικές διοργανώσεις όπως η Ημέρα Μουσικής, όπου η ίδια με τους συνεργάτες της, με πιάνο και έντυπο υλικό, προωθούν το σωματείο και ως ενεργοί πολίτες διαμηνύουν πως η μουσική μπορεί να λειτουργήσει για θεραπεία, για μάθηση, για καλλιέργεια, για ενίσχυση των ανθρώπινων δεσμών.

Ως πρόεδρος του σωματείου Μusical Movement-Μουσική Κίνηση, που εδρεύει στην Αθήνα από το 2007 δουλεύει για τη συναισθηματική υποστήριξη βρεφών, παιδιών και οικογενειών με «εργαλείο» την μουσική. Η ίδια επισημαίνει την μεγάλη σημασία της πρόληψης και θεραπείας πρώιμων ψυχικών διαταραχών αλλά και της δημιουργίας μιας πιο υγιούς κοινωνίας χάρη στην έμφυτη μουσικότητά μας. Αντιπροσωπευτικό δείγμα δράσης του σωματείου πέραν συναυλιών και ρεσιτάλ σε γνωστούς χώρους, είναι οι εκδηλώσεις της «Ανοιχτής Ακρόασης», όπου σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας όπως η Ερμού ή η Πανεπιστημίου, μεταφέρεται πιάνο με «ουρά» και έγκριτοι πιανίστες εμφανίζονται εθελοντικά σε υπαίθρια ρεσιτάλ, αιφνιδιάζοντας τον κόσμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View