Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 25 Αυγούστου Γιάννης Βούρος και Τάνια Τρύπη έρχονται στην Πάτρα με την παράσταση "Του Κουτρούλη ο Γάμος"

Στις 25 Αυγούστου Γιάννης Βούρος και Τάν...

Στο πλαίσιο του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ

Απολαυστική προμηνύεται η θεατρική παράσταση «Του Κουτρούλη ο Γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή σε απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου που θα παιχθεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, στις 21.30 στο πλαίσιο του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ - Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Στην παράσταση παίζουν οι Γιάννης Βούρος, Τάνια Τρύπη κ.ά.

Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου: Γιάννης Καλατζόπουλος

Μουσική Ενορχήστρωση: Δημήτρης Λέκκας – Φίλιππος Περιστέρης

Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου

Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Φωτογραφίες: Νικόλας Κομίνης – Studio Kominis.

Παίζουν επίσης οι: Κώστας Φλωκατούλας, Γιώργος Γιαννόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Θοδωρής Αντωνιάδης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δέσποινα Μπουγατιώτη, Θάλεια Χαραρά, Δανάη Αγγελάτου και ο Γιάννης Καλατζόπουλος.

Ο πάμπλουτος αλλά ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλης, ράφτης από την Σύρα, καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον κατεργάρη υπηρέτη του Στροβίλη, αποφασισμένος να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη και πολύ νεώτερη του Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου κυρ-Σπύρου.

Η Ανθούσα που έχει, κρυφά από τον πατέρα της, δεσμό με τον νεαρό κομψευόμενο Ξανθούλη, θέλοντας να αποφύγει αυτόν τον αταίριαστο γάμο χωρίς να δυσαρεστήσει τον πατέρα της, θέτει έναν όρο που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί: θα πάρει τον Κουτρούλη, μόνο αν αφήσει τη ραπτική και γίνει …Υπουργός.

Ο ερωτοχτυπημένος Κουτρούλης αρχίζει τότε, με τη βοήθεια του υπηρέτη του, να αγοράζει υποστηρικτές που θα του εξασφαλίσουν… «πρόθεσιν ψήφου». Ο ανταγωνισμός των τότε Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία), η προθυμία συναλλαγής ορισμένων εκδοτών, η ευκολία με την οποία διάφοροι κομματάρχες, αλλάζουν στρατόπεδο με αντάλλαγμα διάφορα οφίτσια, η ματαιοδοξία κάποιων καλλιτεχνών που σπεύδουν να υμνήσουν το νέο αστέρι της πολιτικής, οι εκβιασμοί, τα σκάνδαλα και φυσικά η ευπιστία του μέσου νεοέλληνα ψηφοφόρου, θα κάνουν το θαύμα τους και ο Κουτρούλης θα οδηγήσει την Ανθούσα νυφούλα στην εκκλησία.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην οδό Γερμανού και Σωτηριάδου, το απόγευμα πριν την παράσταση, ώρες 18:30 – 21:30, 2610 223587 6977347098.

Στο Θέατρο Λιθογραφείον Μαιζώνος, 172Β 2610 328394

Στο κατάστημα Dur Βότση 30, 2616 007113

Στο κατάστημα Γωνιά του Βιβλίου Αγίου Νικολάου 32, 2610 277396

Στο κατάστημα Music Station Ρήγα Φεραίου 34, 2610 222411

Στο κατάστημα Discover your way Πατρέως 30, 2610 624916.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture