Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα ο Μεγάλος Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου Ανδρέας Σοφιανόπουλος

Στην Πάτρα ο Μεγάλος Αρχιδιάκονος του Οι...

Για το μνημόσυνο του πατέρα του Φωτίου Σοφιανόπουλου στο ναό Αγ. Δημητρίου

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, μετά την Χριστού Γέννηση, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τίμησε την Ιερά Μνήμη του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου του Αρχιδιακόνου, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Πατρών τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιου.

Σην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Κολλιόπουλος και δημοσίευσε το anastasiosk.blogspot.gr (απ' όπου και οι φωτ.), τελέστηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Φωτίου Σοφιανόπουλου, κατά σάρκα πατέρα του Μεγάλου Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ανδρέα, ο οποίος και ήταν συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα.

Συλλειτούργησαν, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης (προιστάμενος του ναού του Αγ. Δημητρίου), οι Αρχιμανδρίτες π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, π. Θεόκλητος Παντελίδης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς, ο Πρεσβύτερος π. Νεκτάριος Γαλάνης και οι Διάκονοι Καισάριος (του Οικουμενικού Πατριαρχείου) και Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος. Στο Ιερό Μνημόσυνο συμμετείχε και ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός. Στο Ιερό Βήμα συμπροσευχόμενος ήταν και ο Μ. Αρχιμανδρίτης του Πατριαρχικού Ναού κ. Βησσαρίων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στον εκλιπόντα Φώτιο Σοφιανόπουλο, λέγοντας, ότι ήταν ένας ευλογημένος άνθρωπος αφού προσέφερε στον Θεό ένα από τα τέκνα του, τον Ανδρέα ενώ υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη τιμή για έναν κληρικό να φέρει τον τίτλο του Μεγάλου Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Θρόνου. Αναφέρθηκε ακόμη και στην αγνή φιλία που έχει με τον π. Νεκτάριο Κωτσάκη από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Στην παρουσία του σεβασμιοτάτου κ. Αμφιλόχιου αναφέρθηκε και ο αρχιμανδρίτης, ηγούμενος της μονής Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης.

Παρέστησαν κι άλλα άτομα από τον Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινούπολης ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις