Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποινική δίωξη εναντίον της οπερατερ που έβαλε τρικλοποδιά στον μετανάστη

Ποινική δίωξη εναντίον της οπερατερ που ...
Κοκκώνη Νικολίτσα

Δύο κόμματα κατέθεσαν μήνυση εναντίον της

Μετά την απόλυση της δημοσιογράφου οπερατέρ από το κανάλι της ουγγρικής τηλεόρασης, ανακοινώθηκε σήμερα από την ουγγρική Δικαιοσύνη και η έναρξη ποινικής έρευνας σε βάρος της δημοσιογράφου που πρωταγωνιστεί σε ένα βίντεο που προκάλεσε κατακραυγή και στο οποίο διακρίνεται να κλωτσάει μετανάστες που μόλις έχουν διασχίσει τα σύνορα της Ουγγαρίας.

Τα πλάνα με την εικονολήπτρια της ουγγρικής τηλέορασης Πέτρα Λάζλο να κλωτσάει πρόσφυγες και να βάζει τρικλοποδιά σε άλλους, πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων στην παγκόσμια κοινότητα, την στιγμή  που η χώρα δέχεται ήδη σφοδρές επικρίσεις για τη στάση της απέναντι στους μετανάστες.

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση και την ανάρτησή του του βίντεο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, δύο μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Λάζλο.

«Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές θα εξετάσουν εάν έχουν διαπραχθεί σοβαρότερες αξιόποινες πράξεις» δήλωσε ο Σάντορ Τόρο, αναπληρωτής εισαγγελέας της κοινότητας του Κσόνγκραντ.

Ένας «τοίχος ντροπής» σε λογαριασμό στο Facebook, στον οποίο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια σχετικά με το περιστατικό, δέχεται επισκέψεις από χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου.

Στις εικόνες, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη το βράδυ στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται η νεαρή γυναίκα, με την κάμερα στον ώμο, να ρίχνει στο έδαφος βάζοντάς του τρικλοποδιά έναν άνδρα που έτρεχε κρατώντας ένα παιδί στα χέρια του και να κλωτσάει ένα κοριτσάκι. Η νεαρή γυναίκα εργαζόταν σε μια διαδικτυακή τηλεόραση που πρόσκειται στην ακροδεξιά.

Το δίκτυο αυτό, το N1TV, είχε γνωστοποιήσει ήδη από την Τρίτη ότι θα απέλυε αμέσως την εικονολήπτρια λόγω της «απαράδεκτης» συμπεριφοράς της.

Μέχρι σήμερα η Πέτρα Λάζλο δεν έχει κάνει καμία δήλωση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ρόζκε, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία στο νότιο τμήμα της Ουγγαρίας, όπου εκατοντάδες μετανάστες έσπασαν την Τρίτη τον αστυνομικό κλοιό.

 

Διαβάστε επίσης:

Απολύθηκε η οπερατέρ που κατεγράφη να βάζει τρικλοποδιά σε μετανάστη που κρατούσε αγκαλιά το παιδί του - ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις