Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

/

Σαν σήμερα: Έφυγε από τη ζωή η Μέριλιν Μονρόε-Άγνωστες πτυχές της ζωής της-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ +ΒΙΝΤΕΟ

Σαν σήμερα: Έφυγε από τη ζωή η Μέριλιν Μ...

Ας θυμηθούμε κάτι από την ιστορία της

H Μέριλιν Μονρόε πέθανε σαν σήμερα  5 Αυγούστου το 1962. Βρέθηκε νεκρή στις 3:45 π.μ., ξημερώματα Κυριακής, στο σπίτι της στο προάστιο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Η είδηση του τόσο αδόκητου τέλους έκανε τον γύρο του κόσμου. Οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν ανεξήγητες. Το μυστήριο δεν έχει ακόμη λυθεί, εκδοχές και σενάρια διατυπώνονται από τότε αδιαλείπτως.

Ποιό ρόλο έπαιξε η σχέση της με τους αδελφούς Κένεντι και σε ποιό βαθμό είναι αναμεμιγμένη η CIA; Ο δεύτερος σύζυγός της, πρωταθλητής του μπέιζμπολ Τζο Ντι Μάτζιο, κατηγόρησε ευθέως το Χόλιγουντ και τους Κένεντι, ενώ ο τρίτος, ο θεατρικός συγγραφέας Άρθουρ Μίλερ, απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

"Σε κάθε 100 κυβικά εκατοστά του αίματος της νεκράς υπήρχον 4,5 χιλιοστόγραμμα υπνωτικού φαρμάκου. Αρκούν 2,5 για να προκαλέσουν τον θάνατον", απεφάνθησαν μετά την ιατροδικαστική εξέταση. Η Μονρόε βρέθηκε νεκρή από την οικονόμο της. Στο ένα χέρι κρατούσε το ακουστικό του τηλεφώνου, ενώ δίπλα της υπήρχε ένα κενό φιαλίδιο υπνωτικών.

Έσβησε στα 36 της. Ο θάνατός της γέννησε το μύθο του αιώνιου θηλυκού. Είπε, κάποτε, για τη ζωή της: "Θα ήταν μια ανακούφιση εάν τελείωνε. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε έναν αγώνα δρόμου, να φτάνεις κάπου κι έπειτα να ξαναρχίζεις από την αρχή."

 

Η ζωή της ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς, δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της και σε πολύ μικρή ηλικία κατέληξε στο ορφανοτροφείο. Επίσης, σε φωτογραφικό υλικό παρατηρούμε ότι σε μικρή ηλικία ήταν ένα μικρό χαριτωμένο κοριτσάκι, που αργότερα θα μεταμορφωθεί σε σύμβολο του σεξ.

 

Ενδιαφέρον είναι να μάθουμε κάποια «άγνωστα» στοιχειά για αυτήν!

-Ο ήρωάς της ήταν ο Αβραάμ Λίνκολν. Διάβαζε ότι έβρισκε για αυτόν.

- Τα βιβλία που διάβαζε την εποχή του θανάτου της ήταν το «To Kill a Mockingbird» της Χάρπερ Λι και το «Captain Newman MD», του Λίο Ρόστεν.

-Κατά τη διάρκεια της ζωής της είχε στην περιουσία της μόνο ένα σπίτι, εκείνο στο οποίο πέθανε.

-Ηταν εξαιρετική μαγείρισσα, διάσημη για την μπουγιαμπέσα της.

-Η κηδεία της ήταν «διαδήλωση». Εκατοντάδες θαυμαστές εισέβαλλαν στο νεκροταφείο μετά από την τελετή και έκλεψαν τα λουλούδια που είχε στείλει ο κόσμος.

-Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών στη Νέα Υόρκη μία εβδομάδα μετά από το θάνατο της Μονρόε σημείωσε ρεκόρ, φτάνοντας τις 12 την ημέρα. Μία αυτόχειρας έγραψε στο σημείωμα που άφησε πίσω της. «Αν το πιο υπέροχο, όμορφο πλάσμα σε αυτό τον κόσμο δεν έχει τίποτα για το οποίο αξίζει να ζήσει, τότε δεν θα πρέπει να έχω ούτε εγώ».

-Της άρεσε να κυκλοφορεί γυμνή. Συχνά δεν φορούσε ρούχα μπροστά σε ενδυματολόγους, κομμώτριες ή μακιγιέζ των στούντιο, ενώ κυκλοφορούσε χωρίς τίποτα μέσα από τη γούνα που της είχε χαρίσει ο ΝτιΜάτζιο.

-Οι συγγραφείς τη λάτρευαν. Ο Ζαν Πολ Σαρτρ την ήθελε να παίξει το ρόλο της υστερικής ασθενούς στην ταινία Freud, ήταν η πρώτη επιλογή του Τρούμαν Καπότε για το «Breakfast at Tiffany’s»

-Ηταν αφιερωμένη στη γιόγκα, που της την είχε μάθει η Ιντρα Ντέβι, μία σταρ του Μπόλιγουντ, με καταγωγή από τη Σουηδία και τη Ρωσία.

-Λεύκαινε την επιδερμίδα της με μία ορμονική κρέμα.

-Ηταν μόλις η δεύτερη γυναίκα που είχε τη δική της εταιρεία παραγωγής

-Ενα ίδρυμα για παιδιά στο Λονδίνο έχει το άλλο 25% της περιουσίας της. Η δρ. Μαριάν Κρις την κληροδότησε στο ίδρυμα. Ήταν μία από τους θεραπευτές της Μονρόε.

-Ο Γκόγια ήταν ο αγαπημένος της καλλιτέχνης.

-Ηταν σχεδόν αδύνατο για εκείνο να μάθει τις ατάκες της και χρειάστηκαν 60 λήψεις για να πει το «Εγώ είμαι, γλύκα», στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό».

Επιμέλεια Παπαϊωάννου Γεωργία

Πηγή: iefimerida.gr

iefimerida.gr

el.wikipedia.org

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σαν Σήμερα