Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πλην των καφετζήδων και σουβλατζήδων, πόσους μεγάλους ελέγξατε για φοροδιαφυγή, κύριε Υπουργέ;

Πλην των καφετζήδων και σουβλατζήδων, πό...
Νασόπουλος Νάσος

Του Ν.Π. Νασόπουλου

Σε όποια φωτογραφία βλέπω τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, είναι χαμογελαστός. Ή είναι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος (μακάρι), ή έχει πολύ χαρά που έγινε Υπουργός.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα (την περασμένη Δευτέρα) αυτός ο χαμογελαστός άνθρωπος, έχει αυτοαναγορευτεί σε φόβητρο της φοροδιαφυγής. Τα μισά από όσα υπόσχεται, αν καταφέρει, η φοροδιαφυγή θα αποτελέσει, σύντομα, παρελθόν.

Πάλι σήμερα, μιλώντας για το θέμα (κατά τη διάρκεια συνάντησή του με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος) προανήγγειλε «σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά σε όλη την Ελλάδα, «από πάνω προς τα κάτω», δηλαδή πρώτα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και μετά στις μικρότερες».

Ίσως, αυτή η προτεραιότητα που έβαλε να ξεκινήσει από αύριο, γιατί χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ,  τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ, ξεκίνησαν τους ελέγχους από τα κάτω, δίνοντας προτεραιότητα στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

Και δε λέω, ουδείς υπεράνω του νόμου. Ασφαλώς πρέπει να παταχθεί και η φοροδιαφυγή που κάνει ο καφετζής και ο σουβλατζής. Αλλά αν, η (πρώτη φορά Αριστερά…) κυβέρνηση και ο χαμογελαστός Υπουργός όταν έλεγαν ότι θα χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, εννοούσαν ότι θα «συλλείψουν» (όπως έλεγε και ο μεγάλος Χατζηχρήστος), όλους τους φοροφυγάδες καφετζήδες και σουβλατζήδες, τότε …κονομήσαμε.

Θα έλεγα λοιπόν, ας μην ακολουθήσει ο Υπουργός τη σειρά που έβαλε για τους ελέγχους, να ξεκινήσει δηλαδή από τους μεγαλύτερους και να καταλήξει στους μικρότερους. Ας προχωρήσει παράλληλα.

Ταυτόχρονοι έλεγχοι, και στους μικρούς, και στους μεγάλους.

Αλήθεια, μπορεί να μας πει, σε πόσους μεγάλους πήγαν χθες, σήμερα και θα πάνε αύριο, τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ;

Δεν ρωτάω καν, σε πόσους μεγάλους πήγαν τους τελευταίους έξι μήνες που κυβερνάει «η πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση.

Ας αρχίσουμε από χθες που τα κλιμάκια βγήκαν παγανιά στους μικρούς.

Πόσους μεγάλους ελέγξατε κύριε Υπουργέ, το τελευταίο διήμερο και πόσους θα ελέγξετε αύριο και μεθαύριο;

ΥΓ 1. Αν τελικά για τη φοροδιαφυγή ευθύνονται μόνον οι καφετζήδες και οι σουβλατζήδες, να κλείσουμε δια νόμου όλα τα καφέ και τα σουβλατζίδικα. Και την φοροδιαφυγή θα χτυπήσουμε, και την υγεία μας θα προστατέψουμε, καθώς ο καφές και το λίπος, είναι γνωστό ότι βλάπτουν. Βλάπτουν την υγεία τόσο πολύ, όσο βλάπτουν την οικονομία οι αριστεροί στα λόγια και δεξιοί στην πράξη, πολιτικοί…

ΥΓ 2. Μακάρι ο κ. Αλεξιάδης να αποδειχθεί ο πρώτος ικανός πολιτικός στον τομέα πάταξης της φοροδιαφυγής κι μακάρι να μας αποδείξει ότι όντως βάζε στο στόχαστρο και τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Έως αποδείξεως, ας κρατάμε μικρά καλάθια…

Πάτρα: Σαρωτικοί από το πρωί οι έλεγχοι από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις