Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πρώτα απ’ όλα, Αλέξη Τσίπρα, χτύπα τη διαπλοκή- Έτσι θα μας πείσεις ότι «δεν πούλησες την ψυχή σου στο διάολο»

Πρώτα απ’ όλα, Αλέξη Τσίπρα, χτύπα τη δι...
Νασόπουλος Νάσος

Του Νάσου Π. Νασόπουλου

Δείχνει πρακτικά αδύνατο να περάσουν μέσα σε 48 ώρες από τη Βουλή τα μέτρα που επιβάλει το νέο μνημόνιο, αυτή τη φορά το μνημόνιο της Αριστεράς (ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους).

Θα είναι δύσκολο η κυβέρνηση να βγει αλώβητη από αυτές τις ψηφοφορίες. Το πιθανότερο είναι ότι την Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ, κοινοβουλευτικά τουλάχιστον, θα είναι διαφορετικός απ’ ό,τι τον ανέδειξαν οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.

Πολιτικά είναι ήδη διαφορετικός: Φέρνει μνημόνια που έως τώρα κατήγγειλε, ψηφίζει υφεσιακά μέτρα που έως τώρα ξόρκιζε, αναγκάζεται να συμπορευτεί με τον …τρισκατάρατη τρόικα.

Τις επόμενες ώρες και ημέρες θα χυθεί πολλή μελάνι για να αξιολογηθεί αν αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει Αριστερά, ή μετατοπίστηκε βίαια στο χώρο της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Τα συναισθήματα του κόσμου, είναι λογικό να είναι ανάμικτα, αλλά να κυριαρχεί ο προβληματισμός, η στενοχώρια, ίσως και η απογοήτευση.

Πιστεύω, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού βλέπει με συμπάθεια τον Αλέξη Τσίπρα, για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στις διαπραγματεύσεις.

Σίγουρα, πολλοί είναι εκείνοι που έβγαλαν έναν αναστεναγμό ανακούφισης, όταν έμαθαν ότι έστω κι έτσι, υπήρξε συμφωνία και αποφύγαμε το GREXIT.

Όμως, είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός και απογοήτευση σε όσους είχαν πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει τα μνημόνια.

Δεδομένων όλων αυτών, ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αποδείξει ότι η βίαιη υποχώρηση από τις προεκλογικές του εξαγγελίες, δεν σημαίνει πλήρη εγκατάλειψη όλων των μεγάλων προσδοκιών που δημιούργησε στον Ελληνικό λαό. Και θα το αποδείξει αυτό, αν το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει σήμερα κιόλας στη Βουλή αφορά το χτύπημα της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ακούμε καιρό για «λαμόγια» και «μπαχτατζήδες» καναλάρχες που δεν πληρώνουν στο Κράτος τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν πάρει ένα σωρό θαλασσοδάνεια.

Ακούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Καμμένο, «για δημοσιογράφους και ενημερωτικά sites που έπαιρναν 500 χιλιάδες ετησίως ο καθένας (!), από Δημόσιο Οργανισμό» και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις (χρεοκοπημένες και διασωθείσες με χρήμα του Ελλήνων) Τράπεζες, τάχα για διαφήμιση.

Ακούμε για εργολάβους και «εθνικούς προμηθευτές» που έχουν καταλεηλατήσει τα δημόσια ταμεία.

Είναι όλοι αυτοί, που ο Καραμανλής είχε αποκαλέσει νταβατζήδες, αλλά η μόνη κάθαρση που έκανε μετά από αυτή τη δήλωση, ήταν στην πιατέλα με το κοκορέτσι στην ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη (απ΄όπου είχε κάνει και τη γνωστή δήλωση».

Σήμερα κιόλας ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα βάζει τέλος σε αυτό το φαγοπότι και ταυτόχρονα θα στέλνει στη δικαιοσύνη όλα αυτά τα λαμόγια.

Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει τα νομοσχέδια που έχει να ψηφίσει τις επόμενες 48 ώρες.

Αν το κάνει αυτό, ίσως να μειωθούν και οι διαρροές που θα έχει στη Βουλή, όταν θα ψηφίζονται τα νομοσχέδια του νέου μνημονίου. Και πολύ περισσότερο, θα αποδείξει στον απογοητευμένο Ελληνικό λαό, ότι «δεν πούλησε τη ψυχή του στο διάολο», ότι κάτι απέμεινε ακόμα ζωντανό από τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις.

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν έχει και πολλά να επικαλείται για να αποδείξει ότι διαφέρει από τους προηγούμενους.

Ας δείξει ότι διαφέρει σε αυτό…

Δεμένοι χειροπόδαρα από τη συμφωνία, αλλά αποφεύχθηκε το GREXIT- Ποιοι είναι οι όροι και τα μέτρα- ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Συμπεριφέρονται σαν δυνάμεις κατοχής- Το θέμα είναι πολιτικό, όχι οικονομικό...


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις