Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H Ελληνική κινηματογραφική εταιρεία διανομής Rosebud ανανέωσε την μετοχική της σύνθεση και την επωνυμία της

H Ελληνική κινηματογραφική εταιρεία διαν...

Μέσα στο καλοκαίρι μαζί με την Odeon θα κυκλοφορήσει 4 ταινίες, ανάμεσα τους την "Δική μας νύχτα" του Λεό Καράξ

Μετά από 21 ολόκληρα χρόνια, η κινηματογραφική εταιρεία διανομής Rosebud ξεκινάει σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εστάλη στα Μέσα ενημέρωσης, με “καινούργια” μετοχική σύνθεση και καινούργιο τίτλο - επωνυμία, που θα είναι «ROSEBUD.21», το νέο της κύκλο.

Μέσα στο φετινό καλοκαίρι και με διανομή από τα γραφεία της εταιρείας ODEON, με την οποία και συνεργάζεται, θα κυκλοφορήσει στις Ελληνικές αίθουσες 4 ταινίες, ξεκινώντας από αυτή την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 με το φιλμ «Mauvais Sang - Η Δική μας Νύχτα» του γνωστού Γάλλου κινηματογραφικού δημιουργού Λεό Καράξ.

Στο φιλμ παίζουν η Ζιλιέτ Μπινός, ο Ντενί Λαβάντ και ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί.

Με τη συγκεκριμένη ταινία μας συνδέουν πολλά, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. Στα πρώτα χρόνια της Rosebud, την είδαμε σε ένα αφιέρωμα στον γαλλικό κινηματογράφο και προσπαθήσαμε με τον αξέχαστο κινηματογραφικό κριτικό και μετέπειτα διανομέα ταινιών Γιώργο Τζιώτζιο να την “κλείσουμε”.

Οι επίμονες προσπάθειές μας δεν καρποφόρησαν, αφού η ταινία λόγω προβλημάτων της παραγωγής της σταμάτησε ξαφνικά τις διεθνείς πωλήσεις της. Η επανεμφάνισή της, αρκετά χρόνια μετά, σε κατάλογο Γαλλικής εταιρείας, μας “υποχρέωσε” να πραγματοποιήσουμε το παλιό μας όνειρο. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για τον ελληνικό τίτλο και για λόγους καλύτερης επικοινωνίας, παραφράσαμε τον αγγλικό τίτλο της ταινίας «The Night is Young».

Οι επόμενες ταινίες που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι από την Rosebud.21» είναι η Γαλλική κομεντί «Μια Τυχαία Συνάντηση» (Une Rencontre) της Λίζα Αζουέλος με τους Σοφί Μαρσώ και Φρανσουά Κλουζέ και δύο πολύ σημαντικές επανεκδόσεις, η «Fedora» του Μπίλι Γουάιλντερ και το «Αγαπημένο μου Ημερολόγιο» του Ιταλού δημιουργού Νάνι Μορέτι.

Για τη νέα χειμερινή περίοδο ήδη η εταιρεία έχει επιλέξει τη νέα ταινία του Γερμανοτούρκου Φατίχ Ακίν, «The Cut», η οποία θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Βενετίας, την τελευταία ταινία της βραβευμένης με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, Σουζάνε Μπίερ, «Second Chance» και δύο ταινίες από το τελευταίο Φεστιβάλ Κανών, το «Party Girl» που κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα και το «In the Name of My Daughter» του Αντρέ Τεσινέ που συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στο επίσημο πρόγραμμα.

«Νεότερα για τις προσεχείς δραστηριότητες μας μετά τα φεστιβάλ Λοκάρνο, Βενετίας και Τορόντο, τρία φεστιβάλ που πάντα κρύβουν εκπλήξεις», όπως αναφέρουν εκ μέρους της εταιρείας οι Ζήνος Παναγιωτίδης και Ιωάννα Παναγιωτίδου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture