Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση του Σπήλιου και της Ζανίκ

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση του Σπήλιου και της Ζανίκ

Έκθεση Φαγιούμ, αγιογραφίας, ζωγραφικής και γλυπτικής

Εγκαινιάστηκε σήμερα η Έκθεση "Τετραλογία Τέχνης" που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαίας, στα παλαιά δημοτικά λουτρά στην Πάτρα. Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί τις καθημερινές (εκτός Δευτέρας) από τις 10:00 έως τη 01:00 το μεσημέρι και από τις 06:00 έως τις 09:00 το απόγευμα. Τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργεί 10:00 ώς 02:00 το μεσημέρι.

Εγκαινιάζοντας την Έκθεση ο Αντινομάρχης κ. Γιάννης Ταπεινός ανέφερε:

«Είναι μεγάλη χαρά για μας να εγκαινιάζουμε σήμερα την έκθεση Φαγιούμ, αγιογραφίας, ζωγραφικής και γλυπτικής του Σπήλιου και της Ζανίκ.

Μια έκθεση που μας ταξιδεύει στα μυστικά της τέχνης του Φαγιούμ και της απεικόνισης των αγίων, με έργα που σε υποβάλλουν και σε μαγνητίζουν, που σου προκαλούν μια συναισθηματική αλλά και πνευματική ανάταση και σε παρασύρουν στο δικό τους μαγικό κόσμο.

Και είναι ακόμη μεγαλύτερη η χαρά μας καθώς  πρόκειται για έναν καλλιτέχνη από την Αχαΐα, για έναν Καλαβρυτινό καλλιτέχνη με αναζητήσεις και ανησυχίες που  μαθήτευσε από πολύ μικρός ως οικότροφος στην  Αθωνιάδα Θεολογική σχολή στο Άγιον Όρος και μυήθηκε στα μυστικά της τέχνης του από άριστους γνώστες του αντικειμένου και κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο μοναχός διδάσκαλος  Δανιήλ, ο Μόραλης και ο Μαυροειδής.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον  παρουσιάζει το γεγονός ότι  σε αυτή την έκθεση ο Σπήλιος, παρουσιάζει έργα του μαζί με την εξαίρετη  καλλιτέχνη και μαθήτριά του, την Γαλλίδα  Ζανίκ που μας καταθέτει τη δική της ξεχωριστή ματιά και αισθητική.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας στηρίζει κάθε εκδήλωση που στηρίζει τον πολιτισμό ιδίως όταν αυτή αφορά σημαντικούς καλλιτέχνες από την Αχαΐα που αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σας καλωσορίζω στην έκθεση και σας καλώ να απολαύσετε τα έργα των δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture