Κλείνουν το πρωί της Τρίτης το σχολείο
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατάργηση του σχολείου τους, είναι ο γονείς του 67ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας στα Ζαρουχλέικα. Η σχολική κοινότητα είναι σε αναβρασμό από τη στιγμή που διέρρευσαν οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων, υπό το πρόσχημα της μείωσης του λειτουργικού κόστους.
Ωστόσο, η κατάργηση σχολείων λειτουργεί σε βάρος των μαθητών οι οποίοι θα αναγκάσουν από τη νέα σχολική χρονιά να μετακινούνται σε μεγαλύτερες αποστάσεις και να συνωστίζονται σε αίθουσες, με πολλούς άλλους συμμαθητές τους.
Οι γονείς του 67ου Δημοτικού βρίσκονται στο πόδι και μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης αποφάσισαν να πρόχωρησουν το πρωί της Τρίτης σε συμβολικό αποκλεισμό του σχολείου.
Ωστόσο, όπως προαναγγέλλουν να προχωρήσουν σε ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










