Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Τεχνική HOS-2:Φυσικός τρόπος αποκατάστασης της απώλειας των μαλλιών λόγω καρκίνου

Τεχνική HOS-2:Φυσικός τρόπος αποκατάστασ...

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για τον ασθενή να αντιμετωπίσει την σκληρή εικόνα της απώλειας των δικών του μαλλιών

 

Είναι σκληρό και δύσκολο όταν ‘’χτυπάει’’ την πόρτα ενός ανθρώπου μια σοβαρή ασθένεια όπως ο καρκίνος αλλά δυστυχώς αρκετοί συνάνθρωποι μας τον βιώνουν και προσπαθούν με σθένος να παλέψουν και να τον “πιάσουν από τα μαλλιά”. Ποιος είναι , όμως, ο καλύτερος τρόπος για τον ασθενή να αντιμετωπίσει την σκληρή εικόνα της απώλειας των δικών του μαλλιών, λόγω της ασθένειας και να τα αποκαταστήσει με φυσικό τρόπο;

Απαντήσεις και λύσεις δίνει στο www.Life2day.gr ο γιατρός κ. Χρήστος Χρηστάκης- Επιστημονικός Διευθυντής της Bergmann Kord. Ενώ η Κυρία Μαριάννα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία που ζει σήμερα.

Ποια είναι η σπουδαιότητα της αποκατάστασης των μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς;

”Η δοκιμασία να χάνει ο άνθρωπος τα μαλλιά του ο οποίος προσπαθεί να βρει δύναμη για να παλέψει την ασθένεια του καρκίνου είναι πολύ δύσκολη και μπορεί να ισοπεδώσει την αυτοπεποίθηση του περισσότερο και από την ίδια την ασθένεια. Καταλαβαίνουμε , λοιπόν, ότι η απώλεια των μαλλιών επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία και την ποιότητα ζωής του ασθενούς παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα αναμενόμενο στάδιο για την πλειονότητα των αγωγών χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας και είναι προσωρινή και αναστρέψιμη’’ τονίζει ο κ. Χρηστάκης.

Που οφείλεται η αλωπεκία;

‘’Η αλωπεκία οφείλεται στη δράση των κυτταροστατικών χημειοθεραπευτικών ουσιών που επιδρούν στα κύτταρα και υπάρχουν στις ρίζες των τριχών, όπου φτάνουν με την κυκλοφορία του αίματος. Η αλήθεια είναι, ότι θεωρήθηκε λογική λύση για την μείωση της αλωπεκίας, να περιορίσουμε την αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής’’. Προτάθηκε η εφαρμογή τοπικής ψύξης με διαφόρων τύπων κάσκες που ψύχονται πριν την εφαρμογή τους στο κεφάλι. Γρήγορα όμως άρχισαν να αποφεύγονται, επειδή υπάρχουν φόβοι τόσο για την ανάπτυξη μεταστάσεων στο τριχωτό της κεφαλής, όσο και για τη μείωση της κυκλοφορίας του αίματος κάτω από αυτό. Σαν αποτέλεσμα η αλωπεκία είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μια αναπόφευκτη παρενέργεια της χημειοθεραπείας, παρότι είναι προσωρινή και αναστρέψιμη ‘’αναφέρει ο γιατρός.

Είναι επομένως εξαιρετικά σημαντικό να παρέχεται στον ασθενή η δυνατότητα να διατηρήσει την αρχική εικόνα των μαλλιών του, δεδομένου ότι η απώλεια των μαλλιών αποτελεί άλλο ένα πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει παράλληλα με την αντιμετώπιση της νόσου. Ποια είναι η καλύτερη λύση αφού η περούκα δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα του ασθενή;

‘’ Υπάρχουν ασθενείς που δεν θέλουν να βιώσουν το αίσθημα της απελπισίας όταν χτενίζονται να χάνουν τούφες από τα μαλλιά τους. Παράλληλα, όντως, η λύση της περούκας δεν εξυπηρετεί κάποιους ανθρώπους καθώς αισθάνονται μεγάλο βάρος στο κεφάλι, απώλεια αίσθησης των εξωτερικών ερεθισμάτων και τους θερινούς μήνες έντονο αίσθημα ζέστης, με το κεφάλι να είναι μόνιμα ιδρωμένο. Ενώ, ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος τόσο ο ίδιος ο ασθενής όσο και ο κοντινός του περίγυρος να αισθάνεται δύσκολα κάθε φορά που πρέπει να βγαίνει η περούκα το βράδυ, και αυτό μπορεί να χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογική διάθεση του ασθενούς και να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά του.

Αν επομένως ο ασθενής επιλύσει με την καλύτερη δυνατή επιλογή το θέμα της εικόνας των μαλλιών του, στη συνέχεια είναι σε θέση να συνεχίσει τις συνήθεις δραστηριότητές του, ζώντας μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή και να εστιάσει με καλύτερη ψυχολογία στην ανάρρωσή του. Με τον τρόπο αυτό προσφέρεται ουσιαστική συνδρομή και στο έργο του γιατρού, καθώς ο ασθενής που «διατηρεί» τα μαλλιά του αισθάνεται καλύτερα και αφοσιώνεται με περισσότερη ενέργεια και θετικότητα στη διενέργεια της θεραπείας του και τις οδηγίες του γιατρού του. Τη λύση στις περιπτώσεις αυτές έρχεται να προσφέρει η καινοτόμος τεχνική HOS-2, ένα εξειδικευμένο σύστημα αποκατάστασης μαλλιών για ογκολογικούς ασθενείς’’ υπογραμμίζει ο κ. Χρηστάκης .

Τι ακριβώς είναι η Καινοτόμος Τεχνική Αποκατάστασης Μαλλιών HOS-2;

”Η Καινοτόμος Τεχνική Αποκατάστασης Μαλλιών HOS-2 είναι μία νέα, πρωτοποριακή τεχνική αποκατάστασης μαλλιών για ογκολογικούς ασθενείς και όχι μόνο η οποία εφαρμόζεται πλέον στην Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για την εξειδικευμένη τεχνική HOS-2 και αποτελεί το πρώτο προϊόν στον κόσμο που εγκρίθηκε από τον FDA (Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) ως ιατρικό προϊόν αποκατάστασης των μαλλιών για τις περιπτώσεις απώλειας μαλλιών λόγω ιατρικών καταστάσεων (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία)’’ σημειώνει ο γιατρός κ. Χρήστος Χρηστάκης.

Που βασίζεται η τεχνική HOS-2 ;

”Η τεχνική HOS-2 βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένου hair system, που αποτελείται από ειδική μεμβράνη στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας με τα μαλλιά του ασθενούς. Στη συνέχεια, η μεμβράνη επικολλάται στο τριχωτό της κεφαλής όπου και εφαρμόζει τέλεια και με απόλυτη σταθερότητα, δίχως να υπάρχει η ανάγκη να αφαιρείται’’ εξηγεί ο κ. Χρηστάκης

Από τι υλικό κατασκευάζεται η μεμβράνη και γιατί η τεχνική αυτή υπερτερεί σε σχέση με την περούκα;

”Η μεμβράνη κατασκευάζεται από υποαλλεργικό υλικό, είναι απολύτως ασφαλής και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα χωρίς να επηρεάζεται η υγιεινή του. Επιπλέον, λόγω της εξαιρετικής της λεπτότητας δεν αφαιρεί από το άτομο την αίσθηση των εξωτερικών ερεθισμάτων.

Η τεχνική HOS-2 υπερτερεί κατά πολύ σε σχέση με την περούκα διότι διασφαλίζει ότι:

1. Ο ασθενής μπορεί να διατηρήσει την αρχική εικόνα των μαλλιών του (όπως ήταν πριν την έναρξη των θεραπειών), καθώς η τεχνική εξασφαλίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που δεν έχει καμία διαφορά από τα δικά του μαλλιά προ θεραπείας και επομένως δεν γίνεται αντιληπτό.
2. Έχει μόνιμη εφαρμογή των νέων μαλλιών (δηλαδή το hair system παραμένει τοποθετημένο όλο το 24ωρο και δεν αφαιρείται όπως οι περούκες).
3. Μπορεί να περιποιείται τα νέα μαλλιά όπως ακριβώς και τα φυσικά (λούσιμο, χτένισμα, βαφή κ.α.).
4. Υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής κάλυψης της εξειδικευμένης τεχνικής HOS-2 από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία’’ μας αναφέρει αναλυτικά ο γιατρός .

Που μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι;

‘’Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε από τα επιστημονικά κέντρα της BERGMANN KORD σε Ελλάδα και Κύπρο για δωρεάν διάγνωση και ενημέρωση από τους ειδικούς της κλινικής, καθώς και στο 800 11 00 111 (γραμμή χωρίς χρέωση από σταθερό για όλη την Ελλάδα) ή στο www.kord.gr για περισσότερες πληροφορίες’’ σημειώνει ο γιατρός κ. Χρήστος Χρηστάκης- Επιστημονικός Διευθυντής της Bergmann Kord.

Η εμπειρία της Κυρίας Μαριάννας από την τεχνική HOS-2.

Η κυρία Μαριάννα είναι 42 χρόνων και μοιράζεται μαζί μας και μαζί σας την εμπειρία της από την τεχνική HOS-2 για την αποκατάσταση των μαλλιών της καθώς αντιμετωπίζει τον καρκίνο .

Κυρία Μαριάννα , είσαστε δυστυχώς από τους ανθρώπους που παλεύουν με τον καρκίνο και έχετε απώλεια στα μαλλιά σας . Πως νιώσατε όταν αντικρίσατε τα μαλλιά σας να είναι και πάλι φυσικά και όμορφα στο μακρός που θέλετε και το χρώμα που αγαπάτε;

΄΄Τα μαλλιά μου πριν την θεραπεία για την ασθένεια ήταν μακριά και ξανθά και τα έκοψα πολύ κοντά μετά την πρώτη δόση της θεραπείας για να αποφύγω να τα βλέπω να πέφτουν λίγα λίγα . Η ψυχολογία μου είχε πέσει πάρα πολύ και η μεγαλύτερη έννοια μου ήταν πως θα αποκαταστήσω τα μαλλιά πάρα εάν θα πεθάνω από τον καρκίνο. Μόλις έμαθα ότι υπάρχει στην κλινική μαλλιών Bergmann η τεχνική HOS-2 για την αποκατάσταση των μαλλιών με την οποία ενσωματώνεται τα μαλλιά στο κεφάλι , πήγα αμέσως για να βρω το χαμένο μου χαμόγελο ‘’ αναφέρει η κ. Μαριάννα .

Το βρήκατε τελικά το χαμένο χαμόγελο σας και ποια είναι τα υπέρ της τεχνική HOS-2;

Ναι,βέβαια βρήκα το χαμόγελό μου καθώς όταν πήγα στην Bergmann ήμουν πολύ πεσμένη ψυχολογικά διότι το να αντικρίζεις το γυμνό κεφάλι σου θυμίζει ότι έχεις καρκίνο.

Ενώ, μετά την τοποθέτηση των μαλλιών στην κλινική αισθάνθηκα φυσιολογικός άνθρωπος και ξέχασα την ασθένεια. Έφυγε ένα βάρος από πάνω μου ξανά βρήκα τον εαυτό μου και πήρα δύναμη για να συνεχίσω να παλεύω τον καρκίνο .

Τα υπέρ της τεχνικής HOS-2 για εμένα είναι ότι προσφέρει άνεση στην εφαρμογή δηλαδή δεν είναι βαριά και είναι πολύ σταθερή . Προσφέρει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα . Δεν δημιουργεί μεγάλη θερμότητα στο κρανίο και η ενσωμάτωση βοηθάει στο να μην έχει κάποιος άγχος στις καθημερινές κινήσεις του δηλαδή να του φύγει η περούκα . Τέλος ήθελα να τονίσω ότι στην κλινική μαλλιών Bergmann έχει εξαιρετικούς επιστήμονες αλλά και πολύ ζεστούς ανθρώπους οι οποίοι στηρίζουν τον ασθενή ‘’ σημειώνει η κ. Μαριάννα .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being