Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κυκλοφόρησε το καινούργιο βίντεο της ΑΛΕΞΙΑ «Μέσα στις θαλασσινές σπηλιές»

Κυκλοφόρησε το καινούργιο βίντεο της ΑΛΕ...

Δείτε το βίντεο!

 

«Μέσα στις θαλασσινές σπηλιές» Μάιος 2013. Η Αλέξια επισκέπτεται τον Μίκη Θεοδωράκη για να τον δει, όπως πάντα, όποτε βρίσκεται στην Αθήνα. Ο συνθέτης την υποδέχεται στο γραφείο του/καθιστικό που έχει θέα την Ακρόπολη, με ένα τραγούδι από τον δίσκο τους: «Άρνηση» (στο Περιγιάλι το κρυφό) του Γιώργου Σεφέρη, το οποίο η Αλέξια τραγουδάει ντουέτο με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα. Έπειτα αποφασίζουν να ακούσουν το δικό τους ντουέτο: «Μέσα στις θαλασσινές σπηλιές» σε ποίηση και πάλι Γιώργου Σεφέρη.

Το ακούνε μαζί, ο συνθέτης σιωπηλά, η Αλέξια το τραγουδάει και θυμούνται. Όταν έγινε η ηχογράφηση το 1998 στο City Studio του Κώστα Τουρνά, δεν καταγράφηκε οπτικά. Μόνο ακουστικά. Η Αλέξια αποφασίζει αυτή την φορά να καταγράψει την στιγμή με την κάμερα του τηλεφώνου της. Το τραγούδι αυτό είναι από τα αγαπημένα της Αλέξιας και η ιδέα της ηχογράφησης δική της, το αποφάσισε εκείνη την ώρα: είναι αυτοσχεδιασμός, ένα από τα αγαπημένα της Μουσικά είδη.

Αυτοσχεδιασμός πάνω στην κύρια μελωδία του αρχικού τραγουδιού. Όλοι αυτοσχεδίασαν και ο Μίκης και οι Μουσικοί.

Οι Μουσικοί που παίζουν στον δίσκο είναι: Πιάνο ο Fergus Currie, Σοπράνο σαξόφωνο ο Peter Massink, Ο πατέρας της, Γιώργος Βασιλείου της είχε πει ότι και τα 2 αυτά τραγούδια είχανε γραφτεί από τον Γ. Σεφέρη για το Κάβο Γκρέκο, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά στην Κύπρο. Μετά την επίσκεψη της στον Μίκη, η Αλέξια επισκέφθηκε το αγαπημένο της Κάβο Γκρέκο.

 

VIDEO CREDITS

Filmed by: Alexia Vassiliou & Valentina Karantoni Filmed in: Athens, Greece May 2013 & Cavo Greco, Cyprus Aug. 2013 Edited by: Valentina Karantoni Music Concept and Production: Alexia Vassiliou Voice Improvisations by: Alexia Vassiliou & Mikis Theodorakis

Live Recording at City Studio in Athens, Greece, 1998

Sound Engineer: Yiannis Tountas

Piano Improvisation by: Fergus Currie

Soprano Saxophone Improvisation by: Peter Massink

BMG Production by: Alexia Vassiliou and Socrates Soumelas

Special Thanks to: Christiana Pavlou Malinen, Achileas Kentonis, Maria Papacharalambous

Film Produced by: Alexia Vassiliou & Valentina Karantoni

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture