Στις 10 Αυγούστου στο Δημοτικό στάδιο της Αιγείρας
Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων τους τον Απρίλιο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία συναντιούνται ξανά επί σκηνής και ενώνουν τις φωνές σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας.
Στο αφιέρωμα ερμηνεύουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη. Τους δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες συνοδεύουν επί σκηνής 12 εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί.
Απόψε Παρασκευή 12 Ιουλίου ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία θα εμφανιστούν στα Γιάννενα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα έρθουν και στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό στάδιο της Αιγείρας στις 10 Αυγούστου 2013.
Ακόμα στη Δυτική Ελλάδα έχουν προγραμματίσει συναυλίες το Σάββατο 3 Αυγούστου στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο της Ζακύνθου και την Κυριακή 4 Αυγούστου στο Λιμάνι της Κυλλήνης, στις Γιορτές Θάλασσας, 2ο Διεθνές φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Με τις συναυλίες αυτές – ταξίδι στην Μικρά Ασία, οι Νταλάρας και Γλυκερία μεταφέρουν στο κοινό μνήμες, εικόνες και ήχους από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων, της προσφυγιάς, αλλά και τραγούδια λαϊκά του συνθέτη Απόστολου Καλδάρα, βασισμένα στην παράδοση, τραγούδια της μνήμης, της χαράς και του πόνου.
Συναυλίες περιπλανήσεις στο λαϊκό τραγούδι, στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων μέσα από τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και τόσων άλλων. «Η Σμύρνη Μάνα Καίγεται», «Μεσ’ του Βοσπόρου τα Στενά», «Καμπάνα του Εσπερινού», «Βάρα Νταγιερέ», «Το Κορδελιό», «Γιορτή Ζεϊμπέκηδων», αλλά και τα μεγάλα λαϊκά «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Ένα τραγούδι απ’ τα’ Αλγέρι», «Αχ ο μπαγλαμάς», «Η Φαντασία», «Μην Κάνεις Όνειρα Τρελά», «Όποια και να ‘σαι», «Ας παν στην ευχή τα παλιά» και πολλά άλλα.
Ο Γιώργος Νταλάρας, που έχει γαλουχηθεί με την πνευματικότητα και τον συναισθηματισμό της αυθεντικής Μικρασιάτικης παράδοσης και δημιουργίας και η Γλυκερία, που έχει ιδιαίτερα αγαπήσει και υποστηρίξει με τη φωνή της τα τραγούδια αυτά, συναντιούνται σ’ αυτό το σημαντικό Αφιέρωμαστον Απόστολο Καλδάρα και με την αγάπη και την εμπειρία τους ζωντανεύουν τα μεγάλα τραγούδια του συνθέτη.
Τους 2 ερμηνευτές συνοδεύουν επί σκηνής οι Νίκος Ζέρβας-πλήκτρα, Τάκης Μπουρμάς-μπάσο, Χρήστος Ζέρβας και Κωνσταντίνος Φωτιάδης κιθάρα, Ανδρέας Κατσιγιάννης σαντούρι, Ντάσσο Κούρτι ακορντεόν, Αντώνης Καλιούρης - πνευστά, Νίκος Καραντζάς - κρουστά, Γρηγόρης Συντρίδης τύμπανα.
Μπουζούκι: Γιώργος Μάτσικας και Γιώργος Ρόκας.
Βιολί: Λευτέρης Ζέρβας.
Οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη. Ο σχεδιασμός του ήχου είναι του Παντελή Γιατζιτζόγλου και του Αντώνη Ζαχόπουλου. Οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Μανιατάκου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά εγκρίθηκε από το ΚΑΣ σε νέα συνεδρίαση του, η παραχώρηση του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων όπου οι Νταλάρας και Γλυκερία θα δώσουν συναυλία την Τετάρτη 24 Ιουλίου.
Για την Πάτρα δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί συναυλία τους.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








