Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη, στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών-Δείτε φωτό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ...

Την εκδήλωση που συγκέντρωσε πολύ κόσμο, τίμησε με την παρουσία της, η εγγονή του συνθέτη, Χαρά Καλομοίρη,

Μία πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση που αποτελούσε ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη (1883-1962) με τον τίτλο "Μανώλης Καλομοίρης - 50 χρόνια μετά", πραγματοποιήθηκε από τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών το περασμένο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην μουσική εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιπρυτάνεις Άννα Ρούσου και Χριστόφορος Κροντηράς, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Χατζηθεοδώρου, ο πρώην Αντιπρύτανης Γιώργος Σταυρόπουλος, πολλοί καθηγητές του Πανεπιστημίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ομίλου της Πολυφωνικής Χορωδίας της Πάτρας, Σταύρος Σολωμός καθώς και μέλη του Συλλόγου Σαμίων Αχαΐας.

Στην εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία της η εγγονή του συνθέτη Χαρά Καλομοίρη, έγινε μία αναδρομή της πολύ ενδιαφέρουσας ζωής και μουσικής διαδρομής του Μανώλη Καλομοίρη, από τα πρώτα βήματα του έως και το τέλος της ζωής του, με την παρουσίαση κειμένων από τα απομνημονεύματά του, διανθισμένα με έργα του συνθέτη από την πραγματικά αξιόλογη Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συμμετείχε φιλικά και ο Πατρινός καλλιτέχνης Νικόλαος Καραγκιαούρης, βαρύτονος, συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Λίνα Γερονίκου, υπεύθυνη επίσης και για τη Διδασκαλία και Διεύθυνση της Χορωδίας.

Η βραδιά έκλεισε με τον πρόεδρο της Χορωδίας κ. Βασίλη Στυλιανάκη, Επίκουρο Καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, που πραγματικά κατέκλυσαν το Συνεδριακό κέντρο παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς και το Πανεπιστήμιο Πατρών που στηρίζει πάντα την προσπάθεια και το έργο της  Χορωδίας.

Τέλος, η κυρία Χαρά Καλομοίρη ευχαρίστησε και συνεχάρη με τη σειρά της τα μέλη της Χορωδίας του Πανεπιστημίου και τη μαέστρο Λίνα Γερονίκου για το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν.

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture