Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: "Άβρεχτοι" ο 15ος και 16ος μισθός των υπαλλήλων της Βουλής

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: "Άβρεχτοι" ο 15ος κα...

Συμφώνησαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων!!!

Βάφτισαν επιδόματα τον 15ο και 16ο  μισθό των υπαλλήλων της Βουλής και ενώ όλοι οι Έλληνες καλούνται να σφίξουν το ζωνάρι, αυτοί θα λαμβάνουν κανονικά και τους δύο αυτούς μισθούς μειωμένους κατά 20%. Αυτό αποφάσισε και ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο Φίλιππος Πετσάλνικος και μάλιστα έγινε αποδεκτό από εκπροσώπους όλων των κομμάτων που στήριξαν με πάθος τους καθόλα προνομιούχους υπαλλήλους της Βουλής. Μάλιστα ορισμένοι εκ των βουλευτών τα έβαλαν και με τους δημοσιογράφους που ασκούν κριτική σε αυτή την καταφανή αδικία!!!

Την ώρα που συνταξιούχοι των 700 ευρώ, μισθωτοί κι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, βλέπουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται δραματικά, με τα δώρα και τα επιδόματα να κόβονται , οι δύο επίπλεον μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής παραμένουν,  προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ανακοίνωσε μια σχετική μείωση μαζί με τη φορολογία και ξεκαθάρισε πως το ποσό που απομένει, θα ενταχθεί στους 12 μισθούς του έτους.

Υποστηρικτές βρήκαν οι υπάλληλοι της Βουλής και στα αριστερά έδρανα του κοινοβουλίου. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, είπαν οτι αντιτάσσονται στην περικοπή αυτών των δυο επιπλέον μισθών, διότι δεν πρέπει τα βάρη να τα σηκώνουν οι υπάλληλοι.

Παρέμβαση υπήρξε και απ' το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Γεράσιμος  Γιακουμάτος, κάλεσε τον Φίλιππο Πετσάλνικο να καταργήσει τον 15ο και 16ο μισθό. Από εδώ και πέρα, πρότεινε να πληρώνονται οι υπάλληλοι της Βουλής τις υπερωρίες που δικαιούνται, για τις επιπλέον ώρες που δουλεύουν. Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του σε μερίδα δημοσιογράφων, που όπως είπε, μετατρέπουν  τους υπαλλήλους της βουλής σε σάκο του μποξ με το να τους επιτίθενται διαρκώς.

Για τα επιδόματα των βουλευτών προβλέπεται ο,τι ακριβώς ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους  δημοσίους υπαλλήλους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις