Συνεργάστηκε στις «Νεφέλες» του Εθνικού με τον Γιάννη Μπέζο και στην «Ιφιγένεια εν αυλίδι» του Θέμη Μουμουλίδη
Από τους καλύτερους πιανίστες της πόλης της Πάτρας είναι ο Πατρινός Ανδρέας Ζαφειρόπουλος ο οποίος διατελεί εδώ και πάνω από δεκαετία και καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών αλλά και σταθερός συνεργάτης σε παραστάσεις του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου αλλά και σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου.
Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος το φετινό καλοκαίρι είχε πολύτιμη συμβολή στην ηχογράφηση της θεατρικής παράστασης «Νεφέλες» του Αριστοφάνη του Εθνικού θεάτρου με τους Γιάννη Μπεζο και Αλέξανδρο Μυλωνά όπου τη μουσική έχει συνθέσει ο επίσης Πατρινός μουσικός, ο ταλαντούχος Σταύρος Γασπαράτος.
Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, όπως πληροφορήθηκε το thebest.gr, επιμελήθηκε και έκανε όλες τις στουντιακές ηχητικές εγγραφές αλλά και τη διδασκαλία των χορικών όπου χρειάστηκε και το τελικό αποτέλεσμα είναι υψηλών προδιαγραφών. Να θυμίσουμε ότι τις «Νεφέλες» θα τις δούμε στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας την 1η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
Στην παράσταση αυτή υπάρχει κι άλλος Πατρινής καταγωγής συντελεστής και συγκεκριμένα η βοηθός σκηνοθέτη του Νίκου Μαστοράκη, Δάφνη Σταυροπούλου. Στο μεταξύ ο πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Ζαφειρόπουλος που κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί πολλές φορές με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε παραστάσεις όπως τα «Μαλλιά κουβάρια» όπου είχε την τύχη να δουλέψει με τον Κώστα Τσιάνο και την «Όπερα της πεντάρας» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τον Γιάννη Μπέζο, συνεργάστηκε με τον κύριο Μουμουλίδη και το φετινό καλοκαίρι στις ηχογραφήσεις της μουσικής του Κωνσταντίνου Βήτα για την παράσταση «Ιφιγένεια εν αυλίδι» με την Καριοφιλιά Καραμπέτη και την Ιωάννα Παπά.
Την παράσταση θα δούμε στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ωδείο, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος. Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος να θυμίσουμε τέλος ότι είχε παίξει πιάνο και συνδράμει καθοριστικά επί σκηνής στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις αφιερώματα του Γιάννη Μπέζου στον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Γιώργο Ζαμπέτα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








