O Δήμος Πατρέων κατήγγειλε το συμφωνητικό με τους διοργανωτές καθώς υποστηρίζει ότι παραβιάστηκαν οι όροι του συμφωνητικού
Για αθέτηση και παραβίαση των όρων του συμφωνητικού που είχε υπογραφεί μεταξύ του Πολιτιστικού σωματείου Art Apart και του Δήμου Πατρέων για τη διοργάνωση του Art Apart Free Camping Festival στην πλαζ του ΕΟΤ, έκανε λόγο μιλώντας στο thebest.gr ο προεδρεύων στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Νίκος Μακρής, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η διοργάνωση που ξεκίνησε να πραγματοποιείται την περασμένη Παρασκευή 6 Ιουλίου.
Όπως ανέφερε ο κ. Μακρής, χθες Τετάρτη 11 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός καθ’υπόδειξη του αρμόδιου αντιδημάρχου αυτεπιστασίας και Εικόνας Πόλης Γιώργου Σιγαλού, υποχρεώθηκε να καταγγείλει το σχετικό συμφωνητικό με το σωματείο Art Apart με τη σύμφωνη γνώμη και της νομικής συμβούλου του Δήμου Πατρέων κυρίας Κλαμπανά.
«Ο κ. Σιγαλός μας είχε στείλει ήδη τρεις επιστολές το περασμένο Σάββατο και τη Δευτέρα που αφορούσαν το Φεστιβάλ στην Πλαζ και εξηγούσε ότι οι διοργανωτές είχαν παραβιάσει τους όρους του συμφωνητικού γι’ αυτό και θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη Πλαζ που σημειωτέον αποτελεί μέρος της Δημοτικής περιουσίας. Συγκεκριμένα όπως επισήμανε ο κ. Σιγαλός, οι διοργανωτές (Art Apart) είχαν εγκαταστήσει στο χώρο του Φεστιβάλ στην Πλαζ ψυγεία με αλκοολούχα ποτά, γεγονός που δεν προβλεπόταν βάσει του συμφωνητικού. Επίσης δεν τηρήθηκε ο όρος να μην μπει εισιτήριο στις εκδηλώσεις και να είναι ελεύθερη η είσοδος. Το συμφωνητικό ουσιαστικά υπεγράφη από τρία μέρη, το πολιτιστικό σωματείο που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, την αντιδημαρχία του κυρίου Σιγαλού και τον Πολιτιστικό Οργανισμό όπου εμείς είχαμε ευθύνη μόνο στο καλλιτεχνικό κομμάτι όπου πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν είχαμε καμία συμμετοχή στην επιλογή των εκδηλώσεων και των σχημάτων.
Έτσι χθες λόγω του ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι του συμφωνητικού έπρεπε να αποβληθούν οι διοργανωτές από την Πλαζ και να προχωρήσουμε στην μονομερή καταγγελία της σύμβασης. Η ρήξη επήλθε με τον αντιδήμαρχο κ. Σιγαλό και από τη στιγμή που παραβιάστηκαν οι όροι οφείλαμε κι εμείς ως Πολιτιστικός οργανισμός να προασπίσουμε την τάξη και να καταγγείλουμε το συμφωνητικό», τόνισε χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο κ. Μακρής.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιωάννης Κοψίνης εκ μέρους της Art Apart σε επιστολή-άρθρο του που ήδη έχει αναρτηθεί στο thebest.gr, υπογραμμίζει ότι το σχετικό συμφωνητικό τελικά υπεγράφη μόλις την παραμονή έναρξης του Φεστιβάλ στις 5 Ιουλίου καθώς και ότι δεν είχε καμία σχέση με όσα προφορικά είχαν αρχικώς συμφωνηθεί. Επίσης ο κ. Κοψίνης υπογραμμίζει στο κείμενο του ότι «η καταγγελία του συμφωνητικού ακυρώνει και την υποχρέωση του Οργανωτή να καταβάλει στον Ανάδοχο το ποσό που είχε υπογραφεί. Σαν Πολιτιστικό Σωματείο που ήδη έχει υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα από την συγκεκριμένη Διοργάνωση αιτούμαστε δημόσια από το Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού να επανεξετάσει το συγκεκριμένο άρθρο». Αναφορικά με το ποσό ο κ. Μακρής εξήγησε στο thebest.gr ότι αφορούσε 5.000 ευρώ σε είδος (δηλαδή σε υλικοτεχνική υποδομή, τιμολόγια για διαφημιστικό υλικό, κ.α.).
*Το σημαντικό για το κοινό και προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί είναι ότι μετά από αυτές τις εξελίξεις και όπως σημειώνει και ο κ. Κοψίνης, το πρόγραμμά του Art Apart Free Camping Festival «μετακόμισε» ήδη από σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου και έως και το Σάββατο 14/7 στο Beach Bar Sao στην παραλία της Κάτω Αχαΐας όπου αύριο Παρασκευή 13/7 θα εμφανιστεί Live o Vassilikos των Raining Pleasure μαζί με τους Deadbeat Escapement κξαι το συγκρότημα του Γιάννη Αθανασίου. Η είσοδος για όλο το τριήμερο των συναυλιών θα είναι ελεύθερη.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








