Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Γίγαντες με λουκάνικα και λαχανικά στο φούρνο!

Γίγαντες με λουκάνικα και λαχανικά στο φούρνο!

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο6

Βασισμένο στην παραδοσιακή συνταγή, με την προσθήκη λουκάνικων. Για πιο γεμάτη γεύση προτιμήστε χωριάτικα, για πιο ελαφριά Φρανκούρτης.

Υλικά

500γρ Φασόλια γίγαντες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες

4 λουκάνικα (χωριάτικα ή Φρανκφούρτης ή ότι προτιμάτε) κομμένα σε ροδέλες

100ml κόκκινο κρασί

Μια πρέζα ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια μας σε μια κατσαρόλα με νερό να μουλιάσουν.

Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για περίπου μία ώρα ξαφρίζοντάς τα. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί.

Σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και τις ροδέλες λουκάνικου, το μαϊντανό, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε ακόμα 3-4 λεπτά.

Αφαιρούμε το μείγμα μας από τη φωτιά και το ρίχνουμε πάνω από τα φασόλια στο ταψί μας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 50 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste