Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κέικ καρότου από το Rose Bakery στο Παρίσι

Κέικ καρότου από το Rose Bakery στο Παρίσι
Κακαβάνη Μαρία

Κατηγορία : Γλυκά

Το είχα βρει παλιότερα στο Internet, το έφτιαξα και μου άρεσε πάρα πολύ. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι ελαφρύ και ζουμερό.( Για να είναι πιο light και υγιεινό το έχω φτιάξει και με μαύρη ζάχαρη αντί λευκή και με 7-8 ασπράδια αντί 4 αβγά.)

 

Υλικά για το κέικ

  • 4 αβγά
  • 225γρ ζάχαρη
  • 300μλ ηλιέλαιο
  • 9 μεσαία καρότα τριμμένα στο λεπτό
  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150γρ ψιλοκομμένα καρύδια

 

Για το γλάσο

  • 125γρ ανάλατο βούτυρο
  • 250γρ τυρί κρέμα
  • 1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
  • 50-75 γρ ζάχαρη άχνη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC.

Καλύπτουμε τη φόρμα με αντικολλητική λαδόκολλα.

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν αλλά χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη.

Ανακατεύουμε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν και ρίχνουμε τελευταία τα καρύδια.

Γεμίζουμε τη φόρμα με το μίγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ να βγει καθαρό.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το βάλουμε στην πιατέλα και το καλύψουμε με το γλάσο.

Για το γλάσο, χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέτουμε έπειτα τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Απλώνουμε το γλάσο με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι πάνω στο κέικ.

Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste