Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η επόμενη ημέρα του καρναβαλιού – Η κριτική, οι ενστάσεις αλλά και τα ελπιδοφόρα μηνύματα

Η επόμενη ημέρα του καρναβαλιού – Η κριτ...

Πώς σχολιάζεται το Πατρινό Καρναβάλι του 2012

Συγκρατημένα ικανοποιημένη εμφανίζεται η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά, η οποία παραπέμπει στον επίσημο απολογισμό της διοργάνωσης, που θα γίνει σε περίπου ένα 15θήμερο από τον Δήμο, αφού μέχρι τότε θα έχει «καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Η καλλιτεχνική διευθύντρια πάντως, μιλώντας στο thebest.gr, εκτιμά ότι παρά τις αντιξοότητες δεν πήγαν άσχημα τα πράγματα φέτος στο καρναβάλι.

Την αναγκαιότητα ενότητας των δυνάμεων της πόλης, για τις μελλοντικές διοργανώσεις των καρναβαλιών, τονίζει ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας. Μιλώντας στο thebest.gr ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, σημειώνει ότι το καρναβάλι απέδειξε, εν μέσω κρίσης, ότι είναι μεγάλη δύναμη για την πόλη και για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο «το μέλλον να μας βρει ενωμένους». Ο κ. Σκαρμέας τονίζει δε ότι στο πλαίσιο αυτό απαιτείται «να δοθεί πνοή στον Καρναβαλικό Οργανισμό, που δημιούργησε η προηγούμενη δημοτική Αρχή και συνεχίζει η παρούσα».

Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραμμίζει ότι «το καρναβάλι είναι ανεξάρτητο από πρόσωπα, ανήκει στην πόλη και για αυτό υπευθυνότητα, σοβαρότητα και προετοιμασία.»

Όσο για τη διοργάνωση σημειώνει πως: «Τα παιδιά έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό για να δείξουν ότι η πόλη είναι ζωντανή και στέλνει το δικό της μήνυμα.»

Από πλευράς Δήμου, ο κ. Σκαρμέας σημαντικότατες οργανωτικές ελλείψεις και ανθρώπους λαχανιασμένους να τρέχουν να προλάβουν για πάρα πολλά πράγματα, όπως χαρακτηριστικά λέγει.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χριστόπουλου Σπύρος Πολίτης, μιλώντας στο thebest.gr, υπογραμμίζει ότι το Πατρινό Καρναβάλι αποδείχθηκε ότι αποτελεί αντίσταση στην κρίση και πως έδειξε τον δρόμο για το πώς πρέπει να πορευτεί η πόλη αλλά και η χώρα.

Και αυτό διότι οι καρναβαλιστές μέσα από τις προσεγμένες εμφανίσεις τους σατίρισαν με πολύ εύστοχο τρόπο την κρίση.  «Δεν έχει προηγούμενο η παρουσία των καρναβαλιστών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολίτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος, όμως είναι ιδιαίτερα επικριτικός με τη στάση της δημοτικής Αρχής, η οποία όπως τονίζει «έχασε τον βηματισμό της» με αποτέλεσμα να υπάρξουν παρατράγουδα, από την έλλειψη brand και την απουσία διαφήμισης του καρναβαλιού στην Αθήνα, μέχρι το «μπάχαλο με τους μικροπωλητές που ήταν παντού στο κέντρο της πόλης.»

Ακόμη πιο οξύς είναι ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ηλία Γρηγόρη, τον οποίο κατηγορεί για πολικαντισμό, σε σχέση με τη στάση του στο θέμα της παρέλασης των αγανακτισμένων.

Ωστόσο, θεωρεί ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι καλύτερα, αφού η δημοτική Αρχή θα είναι πιο ώριμη και ο κ. Γρηγόρης θα έχει φύγει από τη θέση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης για το καρναβάλι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture