Back to Top

SPORTS LETTERS

/

"Πράσινο φώς" από Κούγια στους "κοκκινόμαυρους" να λάβουν μέρος στην αποχή του ΠΣΑΠ

"Πράσινο φώς" από Κούγια στους "κοκκινόμαυρους" να λάβουν μέρος στην αποχή του ΠΣΑΠ

Στον αέρα η 15η αγωνιστική την Τετάρτη

Στον αέρα βρίσκεται η 15η αγωνιστική της Football League, ύστερα από την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, πριν λίγο, η ΠΑΕ Παναχαϊκή, αναφέρει ότι έδωσε εντολή στους παίκτες να συμμετάσχουν στην αποχή. Συγκεκριμένα, αναφέρει: "Η ΠΑΕ Παναχαϊκή για να στηρίξει μόνο και μόνο στον αγώνα της τη νέα διοίκηση του ΠΣΑΠ και τον πρόεδρό της Στέλιο Γιαννακόπουλο στην τελευταία προσπάθεια για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου δηλώνει ότι έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές της να συμμετάσχουν στην αποχή από κάθε επίσημο αγώνα ποδοσφαίρου μέχρι την επίλυση τόσο του προβλήματος της ασφαλίσεως των ποδοσφαιριστών όσο κ της δικαίας χρηματοδότησης των ανωνύμων ποδοσφαιρικών εταιρειών από τον ΟΠΑΠ η οποία καθυστερεί προκλητικά κ αδικαιολόγητα.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή προσδοκεί ότι η νέα διοίκηση του ΠΣΑΠ κ ο κύριος Στέλιος Γιαννακόπουλος θα συμπαρασταθούν αντιστοίχως κ θα προκυρήξουν αποχές κ σε δίκαια αιτήματα των ΠΑΕ όπως π.χ. την μείωση των μισθών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τραγικής οικονομικής κρίσης που διάγουμε αλλά κ στο απαράδεκτα νομικά κ ηθικά θέμα της αποζημιώσεως των ποδοσφαιριστών μετά από προσφυγή όχι μέχρι το χρόνο που πραγματικά εργάστηκαν αλλά στο σύνολο πολλές φορές των πολυετών συμβολαίων τους .
Κατόπιν των ως άνω σας ζητούμε όπως σε ένδειξη συμπαραστάσεως στην αποχή των ποδοσφαιριστών να αναστείλετε τις επόμενες 2 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα από την 1/2/2012".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΠ
"Με ενότητα και σύμπνοια, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Football League και Football League 2 αποφάσισαν να μην αγωνισθούν στις προσεχείς αναμετρήσεις των πρωταθλημάτων όπου μετέχουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και απόγνωσης για το γεγονός ότι παραμένει άλυτο το πρόβλημα της ασφάλισης για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ειδικά αυτών των δύο κατηγοριών, βιώνουν, έντονα όσο ποτέ άλλοτε, από την αρχή αυτής της σεζόν, πολλές και μεγάλες δυσκολίες σε ότι αφορά την αντιμετώπιση τους στον οικονομικό τομέα.
Καταλαβαίνουμε ότι η χώρα ζει μία πρωτοφανή κρίση. Όλα τα βάρη ωστόσο πέφτουν πάλι μόνο σε εμάς.
Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι εκτός όλων των άλλων οφείλουμε να ανεχθούμε να παίζουμε ανασφάλιστοι ή με μερική ασφάλιση μόνο για τη διάρκεια των αγώνων, λες και δεν υπάρχουν προπονήσεις και μετακινήσεις, ασθένειες και άλλα προβλήματα ή θαρρείς και δεν υπάρχουν καν τα προστατευόμενα από εμάς μέλη μας, τα παιδιά μας και οι σύζυγοι μας.
Είχαμε δώσει μία προθεσμία έως σήμερα το μεσημέρι.
Αυτή εξέπνευσε χωρίς καν να μας δοθούν εγγυήσεις για ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ λύση στο πρόβλημα της ασφάλισης. Είμαστε απλήρωτοι, είμαστε κι ανασφάλιστοι.
Με την τσέπη μας παίζουν, με τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών και των συζύγων μας δεν αντέχουμε να παίζουν άλλο, με ρίσκο στο οποίο το διακύβευμα είναι όχι πια η επιβίωση μας, αλλά, η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.
Με προσωρινές λύσεις, οι ποδοσφαιριστές δε μετέχουν στα πρωταθλήματα της Football League και της Football League 2, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου και την 15η αγωνιστική της Football League.
ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ.
Ζητούμε τη συνεργασία ΟΛΩΝ των ανθρώπων του ποδοσφαίρου ώστε να στείλουμε δυνατά το μήνυμα ότι ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ"

Σχόλια

Sports letters