Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται σε ένα χρόνο το «Χόμπιτ»

Έρχεται σε ένα χρόνο το «Χόμπιτ»

Το πρίκουελ του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» θα αρχίσει να προβάλλεται στις 13 Δεκεμβρίου του 2012

Καλά είναι τα νέα για τους λάτρεις του επικού σινεμά φαντασίας και συγκεκριμένα της τριλογίας του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» που βασίστηκε στο βιβλίο του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν και διαδραματίζεται κατά την Τρίτη Εποχή της Μέσης Γης, ενός φανταστικού κόσμου που κατοικείται από διάφορες ανθρωποειδείς φυλές όπως: Χόμπιτ, Ξωτικά, Ανθρώπους, Νάνους και Ορκ. Τα καλά λοιπόν νέα είναι ότι ήδη κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας πολυαναμενόμενης τανίας με τίτλο «Hobbitt» η οποία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες σε περίπου ένα χρόνο, στις 13 Δεκεμβρίου 2012. Το «Χόμπιτ» αποτελεί το βιβλίο που προηγείται του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει και πάλι όπως και στον «Άρχοντα» ο 50χρονος Νεοζηλανδός δημιουργός Πίτερ Τζάκσον, που τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για το 3ο φιλμ της τριλογίας, την «Επιστροφή του βασιλιά» που είχε πάρει και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2004.

Το κινηματογραφικό «Χόμπιτ» αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μέρη. Η δράση της ταινίας τοποθετείται στη Μέση Γη, 60 χρόνια πριν τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και ακολουθεί το ταξίδι του Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος ξεκινά μια επική αποστολή, προκειμένου να απελευθερωθεί το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Έρεμπορ, το οποίο έχει κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό ο δράκος Σμάουγκ. Ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος θα τον προσεγγίσει αιφνίδια και χάρη σε αυτόν, ο Μπίλμπο θα ενώσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα 13 νάνων, με επικεφαλής τον θρυλικό πολεμιστή Θόριν.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς θα εμφανιστεί ο 40χρονος Βρετανός ηθοποιός Μάρτιν Φρίμαν, ενώ ο επιβλητικός Σερ Ίαν Μακ Κέλεν επιστρέφει στον ρόλο του Γκάνταλφ, η Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Γκαλάντριελ, ο Άντι Σέρκις στον ρόλο του Γκόλουμ και ο Ελάιτζα Γουντ στον ρόλο του Φρόντο. Το καστ συμπληρώνουν οι Τζέφρι Τόμας και ο Μάικ Μιζράχι στους ρόλους των Βασιλιάδων των Νάνων.

Οι δύο ταινίες γυρίζονται σε ψηφιακό 3D, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Να σημειώσουμε ότι αφιέρωμα στο «Χόμπιτ» και τα γυρίσματα έχει το καινούριο τεύχος του Γαλλικού κινηματογραφικού περιοδικού Studio που έχει βάλλει ως εξώφυλλο τον Ίαν Μακ Κέλεν.

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture