Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συνεχίζεται η έκθεση «Μεταβυζαντινές και Επτανησιακές Εικόνες»

Συνεχίζεται η έκθεση «Μεταβυζαντινές και...

Οι εικόνες προέρχονται από τη δωρεά του Τάκη Στρατηγόπουλου και της Οικογενείας Ανδρέα Γαλανάκη

Συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, η λειτουργία της έκθεσης «Μεταβυζαντινές και Επτανησιακές Εικόνες» που συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρωτοκλήτεια 2011». Οι εικόνες προέρχονται από τη δωρεά  του Τάκη Στρατηγόπουλου και της  Οικογενείας Ανδρέα Γαλανάκη, που ευγενώς  τις προσέφεραν στον Δήμο Πατρέων. Την έκθεση που   επιμελήθηκε ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας της  Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης στο Δημοκρίτειο  ΠανεπιστήμιοΘράκης, Γεώργιος Τσιγάρας, έχουν  επισκεφτεί πολλοί συνδημότες και έχουν ξεναγηθεί Σχολεία  της πόλης μας.

Με την ευκαιρία της έκθεσης, θα δοθεί διάλεξη του Επίκουρου Kαθηγητή του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιστορικού Τέχνης Μάνου Στεφανίδη, με θέμα:

Η Θεοφάνεια στη Βυζαντινή και την Αναγεννησιακή Τέχνη.

Εικόνες της Ανατολής που αγάπησε  η Δύση.

«Ανδρέας Ρίτζος, Μιχαήλ Δαμασκηνός, Γεώργιος Κλόντζας,

Εμμανουήλ Τζάνες, El Creco» την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011. ώρα 20.00 στην Αίθουσα  Διαλέξεων του Μεγάρου Λόγου & Τέχνης, ενώ την επομένη, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12.00, στη Δημοτική Πινακοθήκη, θα ξεναγήσει το κοινό στα έργα της έκθεσης.

Η Δημοτική Πινακοθήκη θα λειτουργεί από Τρίτη έως  Παρασκευή 10.00 – 13.00 και 18.00-21.00, ενώ λόγω Χριστουγέννων θα παραμείνει κλειστή, Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα. Θα επαναλειτουργήσει από Τρίτη έως τη λήξη της έκθεσης, το μεσημέρι στις 30 Δεκεμβρίου 2011.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture