Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 21 Δεκεμβρίου η φετινή συναυλία στον Καθολικό ναό της Πάτρας

Στις 21 Δεκεμβρίου η φετινή συναυλία στο...

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και πολλά Χριστουγεννιάτικα σολιστικά μέρη με τη συμμετοχή συμπολιτών ερμηνευτών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Καθολικό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην οδό Μαιζώνος 81 στην Πάτρα. Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Στη συναυλία που πάντα συγκεντρώνει πλήθος κόσμου που θέλει να απολαύσει την κατανυκτική και υποβλητική ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης βραδιάς, θα λάβει μέρος η Μικτή χορωδία του Καθολικού ναού της Πάτρας υπό τη διεύθυνση του Νίκου Σινιγάλια. Όπως μάθαμε η Μικτή Χορωδία συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου θα παρουσιάσει και φέτος ένα εκλεκτό πρόγραμμα με Χριστουγεννιάτικους ύμνους και ορατόρια της Δυτικής Εκκλησιαστικής παράδοσης καθώς και άσματα της προκλασικής και κλασικής εποχής. Επίκεντρο θα αποτελέσει η λειτουργία των Χριστουγέννων του Γάλλου συνθέτη Gounod (1818-1893) ενώ θα ακουστούν και συνθέσεις του Μπαχ, του Χάυδν, η περίφημη «Άγια Νύχτα» του Fr. Gruber αλλά και το «Ave Maria».

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει και πολλά σολιστικά μέρη και όπως πληροφορηθήκαμε μεταξύ των σολίστ θα είναι συμπολίτες καλλιτέχνες όπως η Αλεξία Μαράτου, η Λένα Σουρμελή, η Μαρουτσέλα Γασπαρινάτου που έχει σπουδάσει μονωδία με ειδίκευση στα ορατόρια στο τμήμα Μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας, η σοπράνο Μαρίνα Ρετσκάλοβα Μποτίνη, καθηγήτρια του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών, ο Νίκος Παπακώστας που είχε τραγουδήσει όπως και η Αλεξία Μαράτου στη συναυλία της Πατραικής Μαντολινάτας το περασμένο καλοκαίρι στο Αρχαίο Ωδείο μαζί με τη Νίνα Λοτσάρη, κ.α.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι την επομένη μέρα των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. στον καθεδρικό ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου των καθολικών στην οδό Πανεπιστημίου και Ομήρου θα τελεστεί ιερό συλλείτουργο για τα 50 χρόνια ιεροσύνης των π. Μάρκου Βιδάλη και π. Γεωργίου Φρέρη. Ο π. Μάρκος Βιδάλης τελεί εφημέριος του Καθολικού ναού του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και κατάγεται από τον Κέχρο της Τήνου. Η Καθολική εκκλησία της Πάτρας κουβαλά τη δική της ιστορία. Ο ναός ανηγέρθη πριν από σχεδόν 170 χρόνια οπότε και δημιουργήθηκε η ομώνυμη ενορία και εξυπηρετούσε τις λατρευτικές ανάγκες της ακμάζουσας καθολικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής. Μην ξεχνάμε ότι ένας από τους λόγους της ίδρυσης της εδώ ενορίας ήταν η γειτνίαση και επικοινωνία του λιμανιού της Πάτρας με την Ιταλία και τα Επτάνησα. Ο καθεδρικός των Καθολικών στην Αθήνα λειτουργεί από το 1865 και εφημέριος σήμερα είναι ο π. Απόστολος Βαρθαλίτης.

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture