ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Παράνομη μεταφορά ζώων παρά τα κρούσματα ευλογιάς- Δυο συλλήψεις

Κοινοποίηση
Tweet

Κατασχέθηκαν 58 αιγοπρόβατα

Δύο άνδρες συνελήφθησαν τα ξημερώματα στον Ερύμανθο, όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να μεταφέρουν με φορτηγό 58 αιγοπρόβατα σε απαγορευμένη ζώνη λόγω κρουσμάτων ευλογιάς, παραβιάζοντας τα μέτρα που είχαν επιβληθεί για τη δημόσια και ζωική υγεία.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:  "Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, σε περιοχή του Ερυμάνθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μη συμμόρφωση προς αποφάσεις αρμοδίων Αρχών σχετικά με μέτρα δημόσιας ή ζωικής υγείας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο κατηγορούμενους να μεταφέρουν με φορτηγό -58- αιγοπρόβατα, χθες τα ξημερώματα, σε απαγορευμένη ζώνη μετακίνησης αιγοπροβάτων, που έχει οριοθετηθεί από την
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας /Γενική Διεύθυνση Περ. Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας/ Διεύθυνση Κτηνιατρικής, κατόπιν επιβεβαίωσης εστίας ευλογίας. Όπως προέκυψε οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προχωρήσει σε αγοραπωλησία των ζώων και τα μετέφεραν σε στάνη.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου κατασχέθηκαν με μεσεγγύηση τα αιγοπρόβατα και το φορτηγό και ενημερώθηκε η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για διενέργεια
υγειονομικού ελέγχου και αυτοψίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις