DECO

/

Naumachia Ball: Χαζέψτε το παραμυθένιο art de la table του Dior στη Μπιενάλε Βενετίας

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Ενας φιλανθρωπικός χορός που ενίσχυσε την ιστορική αρχιτεκτονική κληρονομιά της υδάτινης πολιτείας

Ιταλία και Γαλλία, δυο λαοί με απαράμιλλη ιστορική και αισθητική παράδοση ένωσαν δυνάμεις στην καθιερωμένη Μπιενάλε τέχνης της Βενετίας. Σε συνεργασία με το Ιδρυμα Βενετσιάνικης Κληρονομιάς, ο οίκος Dior διοργάνωσε την παραμυθένια χοροεσπερίδα Naumachia Ball, όπου το art de la table στις περίτεχνες τραπεζαρίες αλλά και το γενικότερο σκηνικό θάμπωσε άπαντες.

Το θέμα βασιζόταν στις θεαματικές υδάτινες αναπαραστάσεις ναυμαχιών που ξεκίνησαν από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αναπόσπαστο στοιχείο του dress code που χαρακτήριζε τις ευρωπαϊκές βασιλικές αυλές τον 17ο και 18ο αιώνα.

Στόχος η συγκέντρωση πόρων για τη διατήρηση και την προώθηση της κληρονομιάς της Serenissima, και συγκεκριμένα για την αποκατάσταση της Porta Magna του Arsenale και του μουσείου Ca' d'Oro.

Είναι η τρίτη φορά που συμπράττουν με αυτή τη φιλοσοφία Venetian Heritage Foundation και Dior. Eχουν προηγηθεί ο μεγαλοπρεπής χορός  Tiepolo Ball στο  Palazzo Labia το 2019 και το μοναδικό Opera Ball στο Gran Teatro La Fenice το 2023.

Ετσι, μέσα στο παλάτι του Arsenale Vecchio, η Cordelia de Castellane χρησιμοποίησε σερβίτσια και λουλούδια σε βαθύ κόκκινο, μπορντό, φούξια, ροζ, μπεζ, χρυσό συνδυασμένα με μικρά αμπαζούρ και βέβαια iconic ποτήρια και πολυέλαιους Murano. To βελούδο στους τοίχους αλλά και τα τραπεζομάντηλα και οι πετσέτες με έμπνευση τους αρλεκίνους χάρισαν στο αποτέλεσμα θεατρικότητα. Οι ανθοσυνθέσεις έμοιαζαν «ελεύθερες», παραπέμποντας σε βόλτα σε αγρούς και κήπους. «Τα λουλούδια επηρέασαν όλη την πορεία και τη ζωή του Christian Dior και αυτό φαίνεται στην παλέτα και τα εμπριμέ των φορεμάτων. Ηταν ένας ερασιτέχνης κηπουρός στη σκέψη» υπογράμμισε η Cordelia de Castellane  με αφορμή το event.

Εμείς παρουσιάζουμε εικόνες για να «ταξιδέψουμε» προς τα εκεί και – γιατί όχι;- να πάρουμε ιδέες για επίσημα δείπνα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View