ΘΕΑΤΡΟ

/

Οι φορές που η «Άγρια μέλισσα» Μαρία Κίτσου εντυπωσίασε το θεατρικό κοινό της Πάτρας

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Με το ΔΗΠΕΘΕ ως «Ιοκάστη» και ως «Δεσποινίς Τζούλια»

Μπορεί φέτος να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και να έχει αποσπάσει τα πιο θετικά σχόλια για την ερμηνεία της στη τηλεοπτική σειρά του Ant1 «Άγριες μέλισσες», όμως η Μαρία Κίτσου έχει μία μακρόχρονη και αξιόλογη πορεία πάνω στο θεατρικό σανίδι.

Σημαντικός σταθμός στην θεατρική  της καριέρα ήταν και η συνεργασία της με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αφού ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, Σταύρος Τσακίρης και σκηνοθέτης της παράστασης έχοντας προφανώς γνώση του ταλέντου της, της είχε δώσε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην περσινή καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, στην παράσταση "Οιδίπους Τύραννος, ο μύθος του κόσμου όπως τον είπαν  οι Έλληνες". 

Η Μαρία Κίτσου ως «Ιοκάστη»

Ο ρόλος στον οποίο την είχαμε απολαύσει ήταν αυτός της Ιοκάστης, με την ηθοποιό να συγκεντρώνει αρκετά καλές κριτικές, σε μία παράσταση που είχε κάνει αίσθηση. ¨

Μιλώντας τότε στο Αθηνόραμα για τον ρόλο της και γενικότερα για την παράσταση έλεγε: "Η παράσταση είναι στημένη με το σκεπτικό μιας λαϊκής αφήγηση, με απλά και λιτά μέσα, που τόσο τα έχουμε ανάγκη για να πρωταγωνιστήσει και να ακουστεί ο λόγος. Να ειπωθεί μια ιστορία που έχει να μας διδάξει πολλά, αν την αφουγκραστούμε και καταφέρουμε να κάνουμε τους θεατές μας να την πάρουν μαζί τους.

Η Ιοκάστη που υποδύομαι, εμφανίζεται όπως και οι υπόλοιποι ρόλοι του δράματος σαν αφηγητές - υποκριτές μιας ιστορίας που ντύνονται τον ρόλο και γίνονται δοχεία που εμφορούνται από τα πάθη τους. Η Ιοκάστη είναι βασικός κορμός της παράστασης καθώς συμβολίζει, το αιώνιο θήλυ, την μητρότητα, την άχρονη γυναικεία θεότητα, που σε πολλούς πολιτισμούς δεν ονοματίζεται. Είναι το όνομα το άρρητο αλλά επιβλέπει, παρατηρεί, μαρτυρεί, εμπλέκεται, επεμβαίνει, πέφτει, ξανασηκώνεται, αγαπά, πονά, υποφέρει, παλεύει". 

Στην Πάτρα ως «Δεσποινίς Τζούλια»

Τις καλύτερες κριτικές από το θεατρικό κοινό της Πάτρας τις είχε αποσπάσει και το 2016 όταν ανέβηκε στη σκηνή του «Λιθογραφείου» ως «Δεσποινίς Τζούλια»... αρκετά διαφορετική! 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture