MARIA'S TASTE

/

Διπλή συνταγή για μους σοκολάτα!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Γλυκά

 

Γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου σήμερα και γιορτάζουμε τον έρωτα! Επειδή είναι πολύπλοκος από μόνος του ας δούμε δύο (γιατί it takes two to tango) απλές συνταγές για μους σοκολάτα (τι άλλο;) που όμως θέλουν τον «τρόπο» τους.. όπως κι ο έρωτας άλλωστε!!!

 

1η συνταγή

Υλικά

300γρ κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

8 ασπράδια αβγών

350ml κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγα λεπτά να είναι χλιαρή. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγύ. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια μας μέχρι να γίνουν μαρέγκα, να δημιουργηθούν απαλές κορυφές.

Μετα ρίχνουμε τα ασπράδια στη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την κρέμα μας. Όταν έχουμε ομογενές λείο μείγμα μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

2η συνταγή

 

Υλικά

 

4 αβγά

125 γρ. ζάχαρη

150 γρ. σοκολάτα

100 γρ. βούτυρο

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου.  Ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μείγμα των αβγών.Ανακατεύουμε από πάνω προς τα κάτω για να μην «πέσει» το μείγμα. Σερβίρουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Tips

Μπορούμε να διακοσμήσουμε τη μους μας με κακάο, ζάχαρη άχνη, ξύσμα σοκολάτας, φρέσκα φρούτα ή σαντιγύ.

 

Καλή απόλαυση!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste