MARIA'S TASTE

/

Πατάτες γιαχνί με λουκάνικα!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα

Μια συνταγή με απλά υλικά που πολύ συχνά υπάρχουν στην κουζίνα μας. Την έφτιαχνε η μαμά μου, όταν ήμασταν παιδιά χωρίς τα λουκάνικα και στην πορεία προστέθηκαν και αυτά!

Υλικά

6-7 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους

2-3 λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες (ή άλλα της επιλογής μας)

2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 μεγάλη κούπα ντομάτες ψιλοκομμένες (ή έτοιμο ντοματάκι)

1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

1 δαφνόφυλλο

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πρέζα ζάχαρη

Λίγη κανέλλα

Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κατά το βράσιμο για να μην μας κολλήσει το φαγητό.

Ταυτόχρονα σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα λουκάνικα να ροδίσουν και λίγο πριν γίνουν οι πατάτες μας τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste