MARIA'S TASTE

/

Κέικ με ελιές και κρέμα φέτας!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα

Ένα υπέροχο αλμυρό κέικ που μπορούμε να σερβίρουμε τόσο ως ορεκτικό όσο και ως σνακ. Η συνταγή ανήκει στο σεφ Μιχάλη Ντουνέτα.

Υλικά


Για την κρέμα φέτας
200 γρ. φέτα, τριμμένη 
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό 
50 γρ. έ.π. ελαιόλαδο 
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Για το κέικ
80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 
80 γρ. έ.π. ελαιόλαδο 
5 γρ. αλάτι 
5 γρ. ζάχαρη 
ξύσμα από ½ λεμόνι, ακέρωτο 
2 γρ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 
40 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 
10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο 
4 αβγά 
20 γρ. μαγιά 
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 
100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο 
100 γρ. φέτα, τριμμένη 
50 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα 4 
50 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα 4 

Εκτελεση


Κρέμα φέτας: Βάζουμε τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να ενωθούν καλά. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο ώσπου να φτιάξουμε το κέικ.


Κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Αυξάνουμε προοδευτικά την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τη μαγιά. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λεκάνη. Ενσωματώνουμε το αλεύρι και κατόπιν τα τυριά και τις ελιές. Δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια έως ότου έχουμε μια απαλή ζύμη. Αδειάζουμε το μείγμα σε 1 ή 2 καλά λαδωμένες μακρόστενες φόρμες κέικ, ως τα 2/3 του ύψους τους, και τα αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για περίπου 45-60 λεπτά έως ότου φουσκώσουν μέχρι την επιφάνεια της φόρμας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Κόβουμε το κέικ σε φέτες και συνοδεύουμε με την κρέμα φέτας.

 

Καλή απόλαυση!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste