MARIA'S TASTE

/

Φακές με χωριάτικα λουκάνικα!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα

Τις φακές έχουμε συνηθίσει να τις τρώμε σκέτες σε σούπα με ντομάτα ή χωρίς ή ίσως και στεγνές σε σαλάτα. Σήμερα θα τις μαγειρέψουμε με τα δικά μας χωριάτικα λουκάνικα σε ένα συνδυασμό που απογειώνει τη γεύση τους. Ας το δούμε!

Υλικά

2-3 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες

500γρ φακές χονδρές

2 πράσα σε ψιλές ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

400γρ πελτέ ντομάτας (1 συσκευασία ή αν θέλουμε φρέσκο)

1 σφηνοπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 δαφνόφυλλο

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Λίγο θυμάρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές για 5-7 λεπτά και τις σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τις φακές και το σκόρδο ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το δαφνόφυλλο, το μαϊντανό, το θυμάρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και νερό (να εξέχει 3-4 εκ. πάνω από τις φακές) και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσουν.

Tips

-Αντί για νερό μπορούμε να προσθέσουμε ζωμό βοδινού ή λαχανικών.

-Αντί για χωριάτικα λουκάνικα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ισπανικά τσορίθο.

-Για τους λάτρεις των πικάντικων μπορούμε μαζί με τα πράσα να προσθέσουμε στο φαγητό καυτερές πιπερίτσες.

Καλή απόλαυση!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste