MARIA'S TASTE

/

Πίτα με κίτρινη κολοκύθα αλμυρή!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Πίτες και τάρτες

Παραδοσιακή , νόστιμη, εύκολη στην εκτέλεση και αρκετά αγαπητή σε πολλούς

Υλικά

2 φύλλα ζύμης για παραδοσιακές πίτες σπιτικά ή έτοιμα

3 κούπες κολοκύθα κίτρινη τριμμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½  φλιτζάνι ρύζι

1 αβγό

1 κούπα τυρί φέτα λιωμένη με το πιρούνι

Μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

5-6 κουταλιές σούπας  ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και το μαϊντανό ανακατεύοντας σιγά σιγά.

Προσθέτουμε το αβγό χτυπημένο και τη φέτα και ανακατεύουμε να γίνει ομογενές το μείγμα μας.

Λαδώνουμε ένα ταψί 30 εκ. περίπου και στρώνουμε το ένα φύλλο.

Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλο το φύλλο ομοιόμορφα.

Λαδώνουμε και το δεύτερο φύλλο και το στρώνουμε από πάνω.

Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο από πάνω.

Tips

-Αν έχουμε αέρα στο φούρνο είναι καλύτερα να ψήσουμε στον αέρα.

-Αν θέλουμε χαράζουμε την πίτα πριν το ψήσιμο

Καλή απόλαυση!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste