MARIA'S TASTE

/

Κυδώνια ψητά με σαντιγύ!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Γλυκά Νο62

 

Όλοι  γνωρίζουμε και κάποιοι αγαπάμε ιδιαίτερα το άρωμα και τη γεύση του ψημένου κυδωνιού . Στο τέλος ενός γεύματος  δίνουν μια ιδιαίτερη νότα και αποτελούν ταυτόχρονα και γλυκό και φρούτο!

Υλικά

3- 4 κυδώνια ( ανάλογα τα άτομα)

1 κουτ. σούπας τριμμένα καρύδια

1 κουτ. σούπας σκόνη κανέλλας

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

250ml κρέμα γάλακτος  (καλά παγωμένη στο ψυγείο)

1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα κυδώνια( χνούδια και φυλλαράκια), τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Τα βάζουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο δοκιμάζοντας αν έγιναν τρυπώντας με ένα πιρούνι ( περίπου 1,5 ώρα). Δέκα λεπτά πριν τα σβήσουμε πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλλα.

Αν θέλουμε τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη να γίνει σαντυγί. (Μπορούμε και να μη βάλουμε ζάχαρη αν τη θέλουμε λιγότερο γλυκιά).

Βάζουμε σαντυγί πάνω από τα κομμάτια των κυδωνιών και σερβίρουμε.

Tips

Εναλλακτικά μπορούμε να γαρνίρουμε με γιαούρτι ή παγωτό.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste