MARIA'S TASTE

/

Μπανόφι (banoffee), η μπανάνα στα καλύτερά της!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Γλυκά Νο35

Μια απλοποιημένη παραλλαγή του γνωστού αγγλικού γλυκίσματος μπανόφι (banoffee) αφού αντί για ζύμη χρησιμοποιούμε μπισκότα. Ας τη δοκιμάσουμε!

Υλικά

3-4 μπανάνες

Για τη βάση

1 κουτί μπισκότα τύπου digestive

50γρ βούτυρο

Για την κρέμα καραμέλας

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

Για τη σαντιγύ

400γρ κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε τη σαντιγύ μας)

Για διακόσμηση

100γρ κουβερτούρα σε νιφάδες

Εκτέλεση

Βάζουμε κλειστά τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα (αφαιρούμε τις ετικέτες) μέσα σε κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 4 ώρες. Το νερό μας θα εξατμίζεται γι αυτό προσθέτουμε όποτε χρειάζεται.

Περιμένουμε να παγώσουν πριν τα ανοίξουμε.

Χτυπάμε στο Multi το βούτυρο με τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή φόρμα τάρτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω την κρέμα καραμέλας και μετά τις μπανάνες μας κομμένες σε φέτες.

Χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι πολύ παγωμένη) μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει και να γίνει σαντιγύ. (η σαντιγύ μας είναι έτοιμη όταν μπορούμε να κρατήσουμε ανάποδα το μπολ και να στέκεται).

Βάζουμε τη σαντιγύ πάνω από τις μπανάνες μας (ιδανικά με ένα χωνί κορνέ) και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας. Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste