Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγανακτισμένοι:Διεκδικούμε τη ζωή μας-Ξενύχτησαν πάλι στις πλατείες-Δείτε σχόλια για την Πάτρα

Αγανακτισμένοι:Διεκδικούμε τη ζωή μας-Ξε...

Συνεχίζεται η «ζύμωση» μέσω Facebook

7.30 Το ξενύχτησαν για έκτη μέρα στις πλατείες οι Αγανακτισμένοι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Πάτρα.Στην πλατεία Γεωργίου μέχρι αργά χθες το βράδυ παρέμενε κόσμος, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη λαϊκή συνέλευση. Στην πλατεία Γεωργίου από προχθές έχουν στηθεί σκηνές, στις οποίες διανυκτερεύουν αγανακτισμένοι.

«Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ», τραγουδούν με ρυθμό και παλμό οι Αγανακτισμένοι κάθε ηλικίας στην πλατεία Συντάγματος. «Ηρθα εδώ για να διαδηλώσω για το μέλλον μου και τη ζωή μου», λέει με πάθος ένα κορίτσι στο protothema.gr.

Χθες και για έκτη συνεχόμενη μέρα πάνω από 10.000 Αγανακτισμένοι Πολίτες έδωσαν το παρών στην Πλατεία Συντάγματος και έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον τους και το αύριο των παιδιών τους.«Πάνω από όλα διεκδικώ τη ζωή μου και το μέλλον των παιδιών μου. Διεκδικώ να φύγει η Τρόικα και να μην πληρώσουμε το χρέος», λέει ένας διαδηλωτής.

Να σημειωθεί ότι το ραντεβού έχει ανανεωθεί και για σήμερα και στην Πάτρα.

Δείτε ενδεικτικά κάποια από τα σχόλια στο facebook για τις συγκεντρώσεις στην Πάτρα

"Αυριο θα τοποθετηθώ υπερ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της πλ. Γεωργίου.

-Η συνέλευση πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας.
-ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ, ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ
-Τα δύο βασικά πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να μας ενώνουν είναι
1) ο κοινός εχθρός
2) η θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές...ελευθερία του λόγου-βήμα σε όλους-σεβασμός στον ομιλητή-σοβαρότητα-υπευθυνότητα-απόλυτη ισότητα-αδελφοσύνη-ελευθερια της άποψης-λήψη αποφάσεων με αυξημένη πλειοψηφία και ανάταση χεριού κτλ"

"ψηλα οι ελληνικες σημαιες!ζητω η πατριδα μας!η ελλαδαρα μας!εξω το δντ και η κλεφτοκρατια!!!"

 

"ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΛΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ,ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΦΟΠΑΖΑΡΟ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ EUROPEAN REVOLUTION !!
ΜΗ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΕΙΝΑΙ......
Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011 6:00 μ.μ.------ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!"

 

22.28 Σε αγωνιστικό παλμό το Σύνταγμα. Με κρεμάλες, άδειες κατσαρόλες, σημαίες, σφυρίχτρες και  συνθήματα κατά του Μνηνονίου οι διαδηλωτές εκφράζουν την διαμαρτυρία τους.

Όσο για τους πολιτικούς; Στο στόχαστρο των πλακάτ και των συνθημάτων είναι και πάλι πρωταγωνιστής, ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

21.21 Πολλαπλασιάζονται τα αντίσκηνα όσων διανυκτερεύουν στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Οι πολίτες περνούν  και να τους ρωτούν  αν χρειάζονται κάτι εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

21.14 Χιλιάδες Αγανακτισμένοι και στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί απο αυτούς είναι συγκεντρωμένοι από  το πρωί στο Λευκό Πύργο, ενώ χθες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Αριστοτέλους.

Οι «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει στη σύσταση θεματικών ομάδων αλλά και ομάδων εργασίας (Ανέργων-Συμβασιούχων, Υγείας, Παιδείας, Γενικών Προτάσεων, ΑΜΕΑ) καθώς και ομάδων εργασίας (Καθαρισμού, Περιφρούρησης και Διανυκτέρευσης, Κατασκευών-Βαρέος εξοπλισμού, Διαδικτύου, μεταφράσεων, οργάνωσης συζητήσεων, παιδότοπου, νομικής-οικονομίας, προμηθειών-καταγραφής υλικού, καλλιτεχνικών, γραμματείας).

 

ΩΡΑ 21:10: Όπως μεταδίδει το protothema.gr αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 συγκεντρωμένοι.

ΩΡΑ: 19.58 Περί τα 150 άτομα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, όλοι νέοι σε ηλικία και αναμένεται να αυξηθούν όσο περνάει η ώρα. Σημεία συγκέντρωσης είναι πλέον ο χώρος μπροστά απο το Δημοτικό Θέατρο της πόλης και ο χώρος όπου έχει τοποθετηθεί από το Δήμο η κατασκευή απο γκαζόν.

Εκεί, στο γκαζόν, βρίσκονται και οι σκηνές αυτών που είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία.  Αίσθηση προκαλεί μια πικέτα  που βρίσκεται έξω από μια σκηνή στην πλατεία και αναφέρει: "Γιώργο μην τα πουλάς όλα. Κράτα ένα ελικόπτερο, θα σου χρειαστεί".

ΩΡΑ 19:46:Όσο περνάει η ώρα πυκνώνει το πλήθος στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Σύνταγμα πάνω από 2.000 άτομα.

ΩΡΑ 19.18 Ραντεβού για έκτη ημέρα έδωσαν  οι Αγανακτισμένοι της Αθήνας  στο Σύνταγμα. Στο σημείο βρίσκονται περίπου 500 άτομα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Αμαλίας έχει διακοπεί.

Δείτε εδώ live από το protothema.gr τι συμβάινει στο Σύνταγμα.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ

Ανανέωσαν το ραντεβού τους γι απόψε στις 7 στην πλατεία Γεωργίου οι αγανακτισμένοι πολίτες της Πάτρας, μετά τη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν για ένα ακόμη απόγευμα. Στο μεταξύ ανανεώθηκε και το πανευρωπαϊκό ραντεβού για την προσεχή Κυριακή το απόγευμα, ύστερα απο την ανταπόκριση που είχε το χθεσινό διαδικτυακό κάλεσμα των Ισπανών και των Ελλήνων πολιτών.

Έτσι και την Κυριακή 5 Ιουνίου άνθρωποι όλων των ηλικιών απο όλη την Ευρώπη θα ξανασυναντηθούν στις πλατείες των χωρών της Ευρωπης.

Τα ραντεβού ανανεώνονται μέσω του Facebook  όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια «ζύμωση» ιδεών και ανταλλαγή απόψεων για την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεων.

Επίσης διευκρινίζεται πως χθες καμία ελληνική σημαία δεν απομακρύνθηκε από την πλατεία Γεωργίου, αντιθέτως υπήρχε σημαία στο βανάκι χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Εκείνο που έγινε ήταν η αποδοκιμασία των απόψεων ενός συγκεκριμένου ατόμου που πήρε το λόγο, γεγονός που χαρακτηρίζεται φυσιολογικό σε μια ανοικτή συζήτηση.

Αξίζει να συζητηθεί πως κατά την διάρκεια της συνέλευσης των συγκεντρωθέντων χθες στην Πάτρα ακούστηκαν πολλές απόψεις (ακόμα και η δημιουργία ιατρείου  ή κουζίνας για όσους διανυκτερεύουν στην πλατεία) όμως θεωρήθηκε πως δεν  μπορούν να υλοποιηθούν πρακτικά. Ωστόσο φάνηκε να υπάρχει συμφωνία για την ύπαρξη ζωντανής μουσικής από κάποιος συγκρότημα.

Η Πάτρα όμως δεν είναι η μόνη πόλη της χώρα όπου γι’ απόψε προγραμματίζεται συγκέντρωση. Τόσο στην Αθήνα όσο στην Θεσσαλονίκη και άλλες μικρότερες πόλεις το ραντεβού έχει ανανεωθεί για απόψε το απόγευμα.

Στο μεταξύ, οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι έλαβαν σήμερα απόφαση για την επ' αόριστον παραμονή τους στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης.

Οι «Indignados» υιοθέτησαν σχετικό ψήφισμα το βράδυ της Κυριακής, στο οποίο οι πολίτες να προχωρήσουν σε ανάληψη 155 ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς -συμβολικό ποσό που παραπέμπει στις 15/5, το κίνημα της 15ης Μαΐου που διαδηλώνει εδώ και ημέρες κατά των κυβερνητικών χειρισμών στην οικονομική κρίση.

Η ανάληψη χρημάτων απο τους Ισπανούς έρχεται επίσης ως ένα συμβολικό μέσο πίεσης προς τις τράπεζες για να διαθέσουν περισσότερα κεφάλαια για την οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις