Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανικός μετά την χαρτογράφηση των αγωγών που βγαίνουν στην θάλασσα

Πάτρα: Πανικός μετά την χαρτογράφηση των...
Ξανάλατος Νίκος

Με τον φόβο της αποκάλυψης πως ρυπαίνουν ζουν όσοι έχουν παράνομες συνδέσεις με βόθρους

Αναβρασμός επικρατεί σε μερίδα κατοίκων και καταστηματαρχών μετά την δημοσιοποίηση της χαρτογράφησης των αγωγών όμβριων, που καταλήγουν στην θάλασσα από τα Μποζαιτικα μέχρι τον Ψαθοπυργο. Η για πρώτη φορά συστηματική εργασία της ΔΕΥΑΠ και του Δήμου Πάτρας, κατέγραψε περισσότερους από εκατό αγωγούς όμβριων υδάτων και ρυάκια που εκβάλλουν σε αυτή την  θαλάσσια περιοχή και οι περισσότεροι  σύμφωνα με τους ειδικούς, γίνονται αγωγοί εκβολής ακαθάρτων υγρών κυρίως από βόθρους, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός λόγω ρύπανσης.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα χάθηκε η γαλάζια σημαία από περιοχές που φιλοξενούν εκατοντάδες Πατρινών λουομένων το καλοκαίρι, όπως είναι το Ακταίο στο Ρίον.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, η είδηση αυτή σε συνδυασμό με την εξαγγελία Κοντοέ ότι «θα ακολουθήσει έλεγχος για τυχόν παράνομες αποχετευτικές συνδέσεις με τη χρήση ρομποτικής κάμερας προκειμένου να διερευνηθούν οι πιθανές αιτίες ρύπανσης της θάλασσας σε αυτές τις περιοχές», σκόρπισε τον πανικό σε μερίδα κατοίκων και καταστηματαρχών, που είχαν βρει «διέξοδο» μολύνοντας θάλασσα και ακτές.

Τα πρόστιμα για όσους εντοπιστούν να αδειάζουν βόθρους και άλλα απόβλητα   με αυτό τον τρόπο είναι μεγάλα, ενώ υπάρχει και η αυτόφωρη ποινική διαδικασία με αυστηρές ποινές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις