Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε πλήρη εξέλιξη έρευνα για υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. που πλαστογραφούσε διπλότυπα

Πάτρα: Σε πλήρη εξέλιξη έρευνα για υπάλλ...

Παρέμβαση και από Ρακιντζή ύστερα από αίτημα του Κατσιφάρα

Υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών (ανήκε στη δύναμη Δ.Ο.Υ. της Πάτρας) που είχε αποσπαστεί στην Διεύθυνση Μεταφορών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και τώρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι το πρόσωπο που ερευνούν εξονυχιστικά εδώ και δυο εβδομάδες οι διωκτικές αρχές, όπως πληροφορήθηκε απόψε το thebest.gr.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με παραποιημένα διπλότυπα του Δημοσίου από τα οποία αποκόμιζε παρανόμως μεγάλα ποσά χωρίς, έως αυτή την ώρα, να έχει εξακριβωθεί το ύψος της ζημιάς για το ελληνικό Δημόσιο.

Ήδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έχει παραπέμψει την υπόθεση στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή αμέσως μόλις ενημερώθηκε ότι υπήρχαν ενδείξεις υπεξαίρεσης χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα ενός ανώτερου υπαλλήλου της Περιφέρειας ο οποίος αμέσως έσπευσε να ενημερώσει τον κ. Κατσιφάρα. Από εκεί και μετά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους ενώ έχει ήδη υπάρξει παρέμβαση της Δικαιοσύνης και έχει ενημερωθεί τόσο η Υπηρεσία του φερόμενου ως δράστη όσο και το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να ανέγραφε διαφορετικά ποσά στα στελέχη κάθε διπλότυπου και να καρπώνεται την συνήθως μεγάλη διαφορά. Εισέπραττε, δηλαδή, κανονικά από τους συναλλασσόμενους τα ποσά που αντιστοιχούσαν σε εισφορές του Δημοσίου για διάφορες διοικητικές πράξεις, ωστόσο στη συνέχεια παραποιούσε το δεύτερο στέλεχος του διπλότυπου και απέδιδε λιγότερα χρήματα στη Δ.Ο.Υ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις