Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το τεράστιο και πανέμορφο αναρριχώμενο φυτό που λίγοι έχουν προσέξει στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Το τεράστιο και πανέμορφο αναρριχώμενο φ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στο κέντρο της Πάτρας

Ένας εντυπωσιακός κισσός έχει αναπτυχθεί και ταυτόχρονα καλύψει κάθε τετραγωνικό, ενός τριώροφο κτιρίου στο κέντρο της Πάτρας. Πρόκειται για το κτίριο στο οποίο στο παρελθόν στεγάζονταν τουρισικά γραφεία ενώ στο ισόγειό του και επι της Αράτου λειτουργεί γνωστή καφετέρια.

Το εντυπωσιακό αναρριχούμενο φυτό έχει ντύσει όλη την πρόσοψη του κτιρίου και είναι ορατό από την πλευρά του υπεραστικού ΚΤΕΛ και επίσης από την Οθωνος Αμαλίας.

Εξάλλου και πέρα από τις τυχαίες αναπτύξεις αναρριχούμενων φυτών σε τοίχους οικιών και πολυκατοικιών, οι πράσινοι τοίχοι αφορούν στη βελτιστοποίηση του μικροκλίματος γύρω από ένα κτίριο, με απώτερο σκοπό τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή και λειτουργία του. Σε πολλές περιπτώσεις ιδιοκτήτες, εσκεμμένα αναπτύσσουν τέτοια φυτά στις προσόψεις των οικιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Το graffiti της φύσης, δίπλα σε εκείνο των ανθρώπων, στην Ρήγα Φεραίου - ΦΩΤΟ

Ο πιο απλός τρόπος ανάπτυξης του πράσινου τοίχου είναι η φύτευση αναρριχητικών φυτών στο έδαφος περιμετρικά του κτιρίου, με προϋπόθεση να υπάρχει διαθέσιμο χώμα, είτε στο έδαφος είτε σε δοχεία, με βασικό πλεονέκτημα ότι τα φυτά αναπτύσσονται πολύ πιο εύκολα.

Η φύτευση αναρριχητικών φυτών με δυνατότητα να στηρίζονται μόνα τους (όπως ο κισσός ή ο παρθενόκισσος) ή υποβοηθούμενα από στηρίγματα ή πλέγμα, είναι προτιμητέα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις