Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι «Παράκτιοι» με τους οποίους βολεύονται οι ανίκανοι

Οι «Παράκτιοι» με τους οποίους βολεύοντα...

Του Ηρακλή Ρούπα

Ζούμε τον απόλυτο λεκτικό -προς το παρόν σουρεαλισμό-  ως προς τηνοργάνωση των παράκτιων αγώνων. «Ικανοποίηση από την πρόοδο των εργασιών διοργάνωσης των Παράκτιων αγώνων του 2019» εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα. Ο αξιοσέβαστος όμως επισκέπτης πρέπει να θεώρησε πως επισκέφθηκε την πόλη του υπερβατού. Την πόλη της εικονικής πραγματικότητας που κάνει τα πάντα να φαίνονται ρεαλιστικά. Δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωση αυτή. Βέβαια προφανώς βασισμένη στην ίδια διάθεση υπερβατικότητας  η οργανωτική επιτροπή την Πέμπτη εξέφρασε την αισιοδοξία της πως η αγώνες θα είναι επιτυχής!!!

Κάθε ένας από εμάς όμως γνωρίζει που ζούμε. Άρα έχουμε πραγματική εικόνα του γεγονότος ότι τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει για την οργάνωση των αγώνων. Εκτός βέβαια από την αποχώρηση του Νάσου Νασόπουλου και τον ολοκληρωμένο φάκελο που από την Διεκδίκηση κιόλας είχε δημιουργήσει. Μία αποχώρηση που από μόνη της εκπέμπει ένα συγκεκριμένο μήνυμα κατά την άποψή μου και έναν φάκελο η μη υλοποίηση του οποίου παραπέμπει στον έντονο προβληματισμό που όλοι οι φορείς σήμερα καλά κρύβουν.

Φαίνεται ότι μέσα στην γενικότερη αδράνεια των πάντων, επικρατεί μία σύγχυση μεταξύ του τι είναι τουριστική ανάπτυξη, δουλειές για την Πόλη, αλλά και «Παράκτιοι» αγώνες που θα αφήσουν παρακαταθήκη που θα ενισχύσει όλα τα υπόλοιπα. Πριν από δύο χειμώνες είχαν εμφανισθεί κάποιες μπουλντόζες για την «ανάδειξη» χωματουργικών εργασιών δίπλα στο «Κουκούλι». Για να «φανεί» πως άρχισαν τα… έργα για τους «Παράκτιους».  Αν περάσετε από εκεί σήμερα στην ίδια κατάσταση θα βρείτε τον χώρο. Μήνα Απρίλιο.

Βέβαια στον απλό πολίτη οι «Παράκτιοι» μπορεί να μεν λένε πολλά. Έξοδα, οργανώσεις και πιθανές άλλες «πονηρές» σκέψεις στα μάτια των πολλών, διαμορφώνουν ένα κλίμα απαξίωσης. Μήπως τελικά αυτό επιδιώκουν κάποιοι; Μήπως η αδράνεια εμφανίζεται για να μην υποχρεωθεί – με έναν εκβιαστικό ίσως τρόπο- να ξεπερασθεί το γεγονός ότι θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις προωθημένες και αποτελεσματικές. Διαδικασία ξένη προς την κουλτούρα πολλών στην Πόλη μας. Μήπως τελικά αυτοί οι αγώνες θα γίνουν για τους λίγους για να μην βρεθούν σε δύσκολη θέση οι ανίκανοι; Ερωτήματα που συναντώ καθημερινά. Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Ερωτήματα που δεν βλέπω να θέτουν σε βάθος ούτε βουλευτές, ούτε πολιτευτές, ούτε δημοτικές παρατάξεις που θα κληθούν να αναλάβουν την ολοκλήρωση των έργων.

Οι υπόγειες διαδρομές των πολιτικών συμφωνιών που χρόνια τώρα εξέθρεψαν μία πτωχή Πάτρα, συνεχίζουν να υφίστανται για να διατηρήσουν την υπόσταση της μετριότητας. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το φαινόμενο των ελάχιστων αντιδράσεων στην ανυπαρξία οργάνωσης, και την ανυπαρξία υποδομών. Οι Παράκτιοι θα έπρεπε να αποτελούν τουριστικό προϊόν πρώτου μεγέθους. Ένα προϊόν για τα κάποια θετικά αποτελέσματα του οποίου τελευταία πολλοί κομπάζουν. Αναίτια όμως. Το ζητούμενο άλλωστε δεν είναι το πρόσκαιρο στατιστικό δεδομένο, αλλά η διαχρονική ανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Ως προς αυτό τον στόχο έχουμε αποτύχει  οριστικά.

Όλοι χάρηκαν για την κατάκτηση του Παραλίου μετώπου όταν ελάχιστοι ήταν εκείνοι που χρόνια τώρα σήκωναν τον τόνο της διεκδίκησης. Αν όμως υπάρχει ανικανότητα στην διαμόρφωση των χώρων για να προσελκύσουμε την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Αν υπάρχει ανικανότητα - που όπως φαίνεται υπάρχει – ή πολιτική υστεροβουλία στο να υλοποιηθούν υποδομές έγκαιρα για τους Παράκτιους. Αν δεν υπάρχει προγραμματισμός  -που όπως φαίνεται δεν υπάρχει - αυτές οι υποδομές να αφήσουν παρακαταθήκη για την Πόλη, δυστυχώς άλλη μία ευκαιρία πάει χαμένη.

Κατά τα άλλα, κάποιοι θα εξακολουθούν να αρέσκονται στις φωτογραφίες «επικοινωνίας» με ή χωρίς μπουλντόζες, χωρίς όμως να υπάρχει αντίστοιχος ζήλος φωτογραφιών στις προβληματικές άλλες περιοχές. Άλλοι πάλι αρέσκονται στις «κλειστού τύπου» συζητήσεις χωρίς φωτογραφίσεις. Ας επιλέξουν τουλάχιστον κάποιοι τις φωτογραφίες ουσίας που να περνάει ένα μήνυμα αλλαγής νοοτροπίας και όχι συντήρησης παλαιοκομματικών –βολικών κάποτε- λογικών που "βόλεψαν" και "βολεύουν" λίγους και όχι τους πολλούς. Τώρα που έχουμε εκλογές μπροστά μας και οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις