Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΧΟΙ" ΣΤΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣ...

Κείμενο του αείμνηστου τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη, σκηνοθεσία Μάριας Φλωράτου

Ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις άφησε η παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας «Οι Τόποι είναι ήχοι» βασισμένη πάνω σε κείμενο του αείμνηστου Γιάννη Ζουγανέλη που ήταν ενταγμένη στην ενότητα «Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης».

Την παράσταση που είχε σκηνοθετήσει η Πατρινή ηθοποιός Μάρια Φλωράτου, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Πατρέων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι, η οικογένεια του μουσικού Γ. Ζουγανέλη καθώς και φίλοι του θεάτρου που απόλαυσαν την ερμηνεία του γνωστού ηθοποιού και φίλου πλέον του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, Γεράσιμου Γεννατά.

Η πορεία του σπουδαίου τουμπίστα  Γιάννη Ζουγανέλη από το αναμορφωτήριο του Κορυδαλλού έως την ανάδειξή του σε έναν διεθνούς φήμης μουσικό, η  παραμονή του στην πόλη της Πάτρας, όπου ήρθε ως υπαξιωματικός του στρατού, παρουσιάστηκε επί σκηνής παράλληλα με την  ιστορία  της Πάτρας των αρχών της δεκαετίας του 1960, όταν η πόλη εισερχόταν στην περίοδο της αντιπαροχής, της αστικοποίησης και της ραγδαίας εκβιομηχάνισης. Μια χαρτογράφηση των τόπων και των ήχων της Πάτρας του παρελθόντος.

Την παράσταση σκηνοθέτησε με φροντίδα και έμπνευση  η Μάρια Φλωράτου και συμμετείχαν η Μπάντα του Δήμου Πατρέων υπό την διεύθυνση του Χρήστου Λούκα και πολίτες της Πάτρας.

Την σκυτάλη παίρνει τώρα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, η «Ερόικα» του Κοσμά Πολίτη σε σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα στην ενότητα «Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης» ενώ η 3η και τελευταία παράσταση θα είναι τα «Πριμαρόλια» της Αθηνάς Κακούρη σε σκηνοθεσία Φάνη Δίπλα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture