Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

ΘΑ ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 13/4 Ο DAVID GLASS; ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ «MORTGAGE»

ΘΑ ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 13/4  Ο DAVID GLASS...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αντέχετε να το δείτε;

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, ο διάσημος David Glass και η ομάδα του Created a monster κάνουν μία στάση στην πρωτεύουσα για να παρουσιάσουν σε μόνο παράσταση στις 13 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο τη φαρσοκωμωδία τρόμου «Mortgage». Εμπνευσμένη από το κάλεσμα του Antonin Artaud για ένα Θέατρο της Σκληρότητας, στοχεύει να βγάλει τους θεατές από την υπαρξιακή τους αδράνεια…

 

Εάν… αντέχετε, θα απολαύσετε ένα αιρετικό θεατρικό στυλ σωματικού θεάτρου και την ιδιαίτερη αισθητική- σήμα κατατεθέν του DavidGlass- με γεύση από τον γκροτέσκο και τραγικό κόσμο του «Καθαρτηρίου» του Νταντέ. Οι ηθοποιοί θα είναι σε δαιμονισμένη έκσταση. Η παιγνιώδης παράσταση περιέχει σκετσάκια που δανείζονται στοιχεία από κομέντια ντελ αρτε, βαριετέ και επιθεώρηση, χορογραφημένη κίνηση αλλά και ένα βαθιά ποιητικό, ψυχολογικό κείμενο.

Το έργο αφορά τη καταστροφή μιας νεαρής γυναίκας -της Mortgage, μιας βαρετής διευθύντριας σκηνής- μέσα σε ένα άσυλο, από «γιατρούς» των οποίων η θεραπεία μοιάζει πιο πολύ με μια πράξη σκληρής και ανόητης αγριότητας. Ως εκ τούτου, το έργο χλευάζει και αποσταθεροποιεί την αντίληψη πως το κατεστημένο βασίζεται σε ένα ευφυές σύστημα φροντίδας και προόδου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Ο σκηνοθέτης David Glass υπήρξε μαθητής των Jacques Lecoq, Jerzy Grotowski, Augusto Boal, Mike Alfreds και θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος σε 70 και πλέον χώρες. Η μέθοδός του, “Δημιουργική Πρακτική”, βρίσκεται στον πυρήνα του Devising, και σαν τέτοια έχει κατοχυρωθεί στα Ηνωμένα Έθνη, έχει την έγκριση από το υπουργείο της Κίνας και ακολουθείται από πολλές σχολές δραματικής τέχνης και θεατρικές ομάδες παγκοσμίως. Ο David Glass είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη και ένας από τους αντιπροσώπους του Physical Theatre Movement, που έχει επηρεάσει. Πριν δημιουργήσει το 1990 το David Glass Ensemble, είχε ήδη εργαστεί ως σόλο περφόρμερ, κάνοντας παραστάσεις σε περισσότερες από σαράντα χώρες και κερδίζοντας βραβεία μεταξύ των οποίων και το TMA βραβείο σκηνοθεσίας για την διασκευή του Gormenghast.

Info
Σύγχρονο Θέατρο: Ευμολπιδών 45 Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3464380. Σάββατο 13Απριλίου 2019 στις 14:00. Τιμές εισιτηρίων: 15,00€ (Κανονικό), 10,00€ (Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View