Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη μάχη για το καλύτερο εκλέρ της Ελλάδας ο Πατρινός Λάζαρος Πολίτης

Στη μάχη για το καλύτερο εκλέρ της Ελλάδ...

Στην Αθήνα

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019», ο διαγωνισμός MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον σεφ της Πρεσβείας, με τη συμβολή γνωστών Ελλήνων και Γάλλων σεφ.

Ο τελικός θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στην Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, μετά από τέσσερις προεπιλογές στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, και στα Χανιά.

Οι 4 φιναλίστ που θα συμμετέχουν στον τελικό του διαγωνισμού MaziChef για το «Καλύτερο Ελληνικό Εκλέρ» προέκυψαν από τις περιφερειακές προεπιλογές έγιναν στις προαναφερόμενες πόλεις.

Το εισιτήριο για τον τελικό από την Πάτρα πήρε ο Λάζαρος Πολίτης με την αλμυρή εκδοχή του εκλέρ με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνη που εντυπωσίασε τους κριτές στον 1ο γύρο του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας.

Η απόφαση της κριτικής επιτροπής έδωσε το εισιτήριο στον κ. Πολίτη για τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου 2019.

 

Οι 4 φιναλίστ (ένας από κάθε πόλη) θα πρέπει να παρουσιάσουν 600 εκλέρ, το ίδιο που ετοίμασαν για τον πρώτο γύρο, στις κουζίνες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, υπό την επίβλεψη των σεφ της κριτικής επιτροπής του τελικού

 

Σύνθεση της κριτικής επιτροπής του τελικού:

 

Πρόεδρος της επιτροπής:

Jean-Marie Hoffmann, Σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Αθήνα

 

Επίτιμος πρόεδρος:

- Fabien Cocheteux, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Μέγαρο των Ηλυσίων, Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, Παρίσι

 

Επιτροπή:

Γιώργος Αυγέρος, Καθηγητής στα ΙΕΚ Δέλτα, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Sani Resort, στη Χαλκιδική

Arnaud Bignon, Σεφ του εστιατορίου Σπονδή στην Αθήνα, 2 αστέρια Michelin

Πόπη Χρυσανθίδου, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros

Δημήτρης Χρονόπουλος, Σεφ Ζαχαροπλαστικής - Chocolatier Consulting

François Daubinet, Σεφ Ζαχαροπλαστικής, Fauchon, Παρίσι

Stéphane Glacier, Σεφ Ζαχαροπλαστικής, Meilleur Ouvrier de France 2000, προπονητής της ομάδας της Γαλλίας που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2006, Colombes

Arnaud Larher, Meilleur Ouvrier de France 2007, Relais Desserts International, Παρίσι, Αθήνα και Τόκυο.

Gilles Marchal, Σεφ Ζαχαροπλαστικής, Παρίσι

Ντίνα Νικολάου, Σεφ στο ελληνικό εστιατόριο Evi Evane, Αθήνα & Παρίσι

Νικόλας Νικολακόπουλος, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στη Σχολή Le Monde στην Αθήνα

Stelios Parliaros, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Sweet Alchemy, Αθήνα

Claire Verneil, Σεφ Ζαχαροπλαστικής & Αρθογράφος σε θέματα γαστρονομίας, Παρίσι

 

Ψηφολέκτες:

Olivier Dovergne, Mazinnov Manager, Αθήνα

Céline Pendariès, Πρόξενος της Γαλλίας, Αθήνα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις