Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ενώνουν δυνάμεις για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Πάτρα: Ενώνουν δυνάμεις για τα παιδιά πο...

Ημερίδα την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην Αγορά Αργύρη

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, «Καραμανδάνειο» ξεκινά συνεργασία με το εργαστήριο INTERACT του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα θα ονομαστεί «Ανακαλύπτουμε και Στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες» και σκοπός του είναι η αξιολόγηση της ομιλίας, του λόγου και της επικοινωνίας ώστε σε ένα πρώτο στάδιο να σχεδιαστούν δράσεις στήριξης των παιδικών δεξιοτήτων για παιδιά 4-6 ετών των ωφελούμενων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Οι δράσεις θα πλαισιωθούν από κεντρική εκδήλωση με έκθεση κεραμικής και άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στην Αγορά Αργύρη.

Όπως αναφέρεουν οι διοργανωτές, οι αξιολογήσεις πλαισιώνονται από συμβουλευτική καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική στήριξη των γονέων/κηδεμόνων, δράσεις δημιουργικής έκφρασης και προβολικές τεχνικές όπως εργαστήρια κεραμικής και ζωγραφική για τα ίδια τα παιδιά καθώς και βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις για μεγάλους και μικρούς όπως παραστάσεις και ξεναγήσεις με στόχο την ανάπτυξη «παιδοκεντρικής αντίληψης».

Με δεδομένο ότι οι δεξιότητες ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας συσχετίζονται με την κοινωνική και ψυχολογική εξέλιξη του παιδιού αλλά  και με την μαθησιακή του πορεία είναι σημαντικό για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ. Είναι σημαντικό να πάρουν μέρος στις δράσεις ενημέρωσης, στήριξης και αυτοεκτίμησης με στόχο την συμβολή στην εξασφάλιση ισότιμων ευκαιριών για τα παιδιά.

Μεταξύ άλλων η συμμετοχή σε αυτές τις δραστηριότητες, δρα αντισταθμιστικά στις κοινωνικές ανισότητες που προκαλούνται λόγω της οικονομικής κρίσης. Όλοι οι φορείς, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και με οργανωμένο τρόπο, θα προσεγγίσουν τα παιδιά των δικαιούχων ΤΕΒΑ αλλά και τους ίδιους τους γονείς, για να συμβάλλουν με προτάσεις για την θετική συναισθηματική, γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Κύριος στόχος όλων των φορέων είναι η αξιολόγηση της ομιλίας, του λόγου και της επικοινωνίας ώστε να σχεδιαστούν δράσεις στήριξης των παιδικών δεξιοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2613620704 – 2613 613154, 2613620782 και στο email [email protected]

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις