Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πιερ Γκιγιοτά τιμήθηκε με το λογοτεχνικό βραβείο Medicis για το αυτοβιογραφικό "Idiotie"

Ο Πιερ Γκιγιοτά τιμήθηκε με το λογοτεχνι...

Επίσης κατέκτησε το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής του βραβείου Femina

Ο συγγραφέας Πιερ Γκιγιοτά - Pierre Guyotat τιμήθηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 με το βραβείο Medicis για το “ Idiotie" (εκδ. Grasset), μια εξαιρετική περιγραφή της μετάβασης στην ενήλικη ζωή από έναν από τους πιο ανατρεπτικούς Γάλλους συγγραφείς.

Η Αμερικανίδα Ρέιτσελ Κούσνερ τιμήθηκε με το βραβείο ξένου μυθιστορήματος για το “ Le Mars Club” (Stock), ενώ ο Στέφανο Μασίνι με το βραβείο δοκιμίου για το βιβλίο του “Les Freres Lehman” (Globe).

Τη Δευτέρα 5/11 ο Γκιγιοτά είχε τιμηθεί με το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής του βραβείου Femina για το σύνολο του έργου του.

Το βιβλίο «πραγματεύεται την ενηλικίωσή μου από τα 19 έως τα 22, από το 1959 έως το 1962», συνοψίζει ο συγγραφέας του “ Tombeau pour cinq cent mille soldats”, 78 ετών σήμερα.

Αυτοβιογραφικό, το “Idiotie" ξεκινά το φθινόπωρο του 1958. Ο νεαρός Γκιγιοτά, ούτε 18 ετών και άρα ανήλικος ακόμη, φεύγει από τη Λυόν για το Παρίσι, σίγουρος πως στην πρωτεύουσα θα μπορέσει να εκπληρώσει το όνειρό του να γίνει ποιητής. Ο γιατρός πατέρας του προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να τον βρει.

Η ζωή είναι σκληρή, Κοιμάται κάτω από τη γέφυρα Αλμά. Με γλώσσα ταυτόχρονα σκληρή και δουλεμένη, ο Γκιγιοτά ζωντανεύει τις εικόνες ενός Παρισιού που δεν υπάρχει πια.

Πέρυσι το βραβείο Medicis είχε πάρει ο Γιανίκ Ενέλ (Yannick Haenel) για το “ Tiens ferme ta couronne” (Gallimard) στην κατηγορία του γαλλικού μυθιστορήματος και ο Ιταλός Πάολο Κονιέτι (“ Les huit montagnes” - Stock) στην κατηγορία του ξενόγλωσσου μυθιστορήματος. Το βραβείο Medicis στην κατηγορία δοκιμίου είχε λάβει ο Αμερικανός Σούλεμ Ντιν για το “ Celui qui va vers elle ne revient pas” (Globe).

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture