Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Αυτόματα το σήμα για το χαλασμένο φανάρι στο κέντρο – Πότε και που θα μπουν σύγχρονοι φωτεινοί σηματοδότες

Δυτ. Ελλάδα: Αυτόματα το σήμα για το χαλ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ενστάσεις και προσφυγές καθυστέρησαν τη διαδικασία

Στη διαδικασία του ανοίγματος προσφορών πλησιάζει ο διαγωνισμός για το νέο σύστημα φωτεινών σηματοδοτών σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος επαναλήφθηκε για τρίτη φορά, μετά τις προσφυγές και τις ενστάσεις μεταξύ των δύο εταιρειών που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία τις δύο προηγούμενες φορές. Τώρα την εργολαβία διεκδικούν τρεις.

«Στόχος μας είναι να έχουμε υπογράψει τη σύμβαση με τον εργολάβο πριν τα Χριστούγεννα» αναφέρει στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας.

Όπως περιγράφει το έργο προβλέπει αναβαθμίσεις  και αντικαταστάσεις κόμβων φωτεινών σηματοδοτών (ο κάθε κόμβος αποτελείται από 4 φανάρια) σε 12 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Στην Πάτρα θα αντικατασταθούν 80 κόμβοι φαναριών καθώς ως γνωστόν είναι πεπαλαιωμένα και οι βλάβες σχεδόν καθημερινές. Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία κέντρου φωτεινής σηματοδότησης στο οποίο μεταξύ άλλων θα φτάνει αυτόματα η ειδοποίηση για τη βλάβη σε κάποιο φανάρι.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε 185 κομβικά σημεία δρόμων, σε 12 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα σε  Πάτρα, Ι.Π. Μεσολογγίου, Αίγιο, Ακράτα, Αντίρριο, Ανδραβίδα, Πύργος, Ζαχάρω, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Βόνιτσα.

Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 1.815.000,00 € έχει ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Το νέο σύστημα θα αποτελείται από υπολογιστή/ές κυκλοφορίας με τα παρελκόμενά τους, ρυθμιστές κυκλοφορίας και εξοπλισμό διασύνδεσης μεταξύ τους. Θα υπάρχουν 250 ρυθμιστές κυκλοφορίας, οι οποίοι θα συνδεθούν είτε ενσύρματα είτε ασύρματα με το νέο Κέντρο Φωτεινής Σηματοδότησης.

Από εκεί θα γίνεται επιτήρηση και αναγγελία βλαβών, συλλογή, καταγραφή, ανάλυση στοιχείων κυκλοφορίας, επιλογή προγράμματος για κάθε κόμβο, εφαρμογή κυκλοφοριακών προγραμμάτων, ομαδοποίηση κόμβων, αντίστροφη μέτρηση για τους πεζούς, προμήθεια και τοποθέτηση ηχητικής διάταξης τυφλών.

Επίσης, θα γίνει και αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών τεχνολογίας πυρακτώσεως με σηματοδότες τεχνολογίας τύπου led.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις