Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Τ...

Παρέστη και μίλησε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τ. Πετρόπουλος

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν στις 8 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου 2018, στην «Αγορά Αργύρη» στην οδό Αγ. Ανδρέου και Ζαίμη, τα εγκαίνια της έκθεσης των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Η έκθεση περιλαμβάνει 1200 δημιουργίες 400 μαθητών (ενηλίκων και παιδιών), που φοίτησαν την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά στα τμήματα του Εικαστικού, (ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευών και αγιογραφίας), των εργαστηρίων Πατρών και Βραχνεΐκων, φτιαγμένες με φαντασία και μεράκι,

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης των εγκαινίων χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Προγραμματισμού Βασίλης Θωμόπουλος, οι οποίοι εξήραν την προσπάθεια που υλοποιείται δίνοντας το βήμα και τη δυνατότητα οι δυνάμεις της πόλης να εκφράσουν και να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους δυναμική και το ταλέντο τους. Παράλληλα  υπογράμμισαν τα μεγάλα βήματα προόδου χάρη στη τεράστια προσπάθεια που κάνει η ομάδα των διδασκόντων, παρόλες τις δυσκολίες της περιόδου.

Το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Πατρέων εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών και των δομών του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Αποτελεί έναν χώρο ουσιαστικής συνάντησης με τις εικαστικές τέχνες, ενώ περιλαμβάνει τμήματα σε διαφορετικούς τομείς και ηλικιακά επίπεδα.

Η ομάδα των διδασκόντων αποτελείται από ενεργούς εικαστικούς καλλιτέχνες, απόφοιτους σχολών καλών τεχνών και όπως τονίζει ο συντονιστής του Εργαστηρίου Αντώνης Βάος λειτουργούν ως συλλογικότητα έχοντας κλειδί στην εκπαιδευτική προσέγγιση την ενεργή εμπλοκή των μαθητών σε αυθεντικές καλλιτεχνικές διεργασίες, αλλά και την ανάδειξη των συνδετικών κρίκων με την εικαστική παράδοση, την κοινωνική πραγματικότητα και τις ποικίλες όψεις του πολιτισμού έχοντας πρόθεση το Εικαστικό Εργαστήριο να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο, ανοιχτό σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.

Παραβρέθηκαν  ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Καραθανασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και προγραμματισμού Βασίλειος Θωμόπουλος, ο αντιπρόεδρος  του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Πέτρος Βάης και μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού  Οργανισμού

*Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018.  Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι τα Σάββατα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture