Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ, ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ, ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ, ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ, ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τρείς εξαιρετικές αφορμές για αποδράσεις στο σανίδι

Πολλές οι σκηνικές αφορμές που επιβάλλουν ένα ταξιδάκι στην πρωτεύουσα, αλλά θεωρούμε προτεραιότητες λατρεμένα κλασικά έργα,«ξαναδιαβασμένα» από περιζήτητους σκηνοθέτες των ημερών μας (Μαρκουλάκης, Καραντζάς, Τάρλοου) με διανομές-πειρασμούς. Το φετινό φθινόπωρο ο Γιάννης Στάνκογλου ντύνεται με τη στολή του τυχοδιώκτη Γιούγκερμαν κι ερωτεύεται τη Ζέτα Μακρυπούλια, η Θέμις Μπαζάκα με το Δημήτρη Λιγνάδη πρωτοστατούν στο «Βυσσινόκηπο» που γκρεμίζει ταξικούς κόσμους και η Μπέτυ Αρβανίτη με το Χάρη Φραγκούλη εγκλωβίζονται στο «Γυάλινο κόσμο» των παθών τους. Ποιος αντιστέκεται σε Καραγάτση, Τσέχοφ και Τενεσι Ουίλιαμς;

 

«ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ» ΑΠΟ 17/10 ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΝ

 

Από τα πιο αγαπημένα έργα παγκοσμίως ο «Βυσσινόκηπος» του Αντον Τσέχοφ που αφηγείται ένα «τέλος εποχής» αλλά και μια «νέα τάξη πραγμάτων». Ο ίδιος τον χαρακτήριζε κωμωδία αλλά φαντάζει σαν ένα μελαγχολικό χρονικό για τη φύση της κοινωνίας και των ανθρώπων που αρνούνται να αποδεχθούν την αλλαγή, ζώντας με τις μνήμες και τα όσα έμαθαν ως κεκτημένα τους. Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη όλα αλλάζουν απρόβλεπτα στη ρωσική εξοχή παρασύροντας στο μέλλον ανέτοιμα πρόσωπα. Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, το 1904, σε σκηνοθεσία Στανισλάφσκι και μέχρι σήμερα κάνει αίσθηση.

 

Παίζουν: Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Αθηνά Μαξίμου, Γιάννης Κότσιφας, Σίσσυ Τουμάση, Γιώργος Μπινιάρης, Γιάννης Στόλας, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος κ.ά.

«ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΑΠΟ 2/11 ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

 

Το ψυχογραφικό αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς σκηνοθετεί ο ονομαστός νεωτεριστής σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας. Γραμμένο το 1944 είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα, που καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους του αιώνα. Οι ήρωές του είναι τραγικά θύματα του χρόνου, της μοίρας, των εμμονών τους και της ύφεσης στην Αμερική της δεκαετίας του '30.   Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Ουίλιαμς, η οικογένειά του ζούσε σ' ένα διαμέρισμα όχι πολύ διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζεται στην ιστορία. Το δωμάτιο της αδελφής του ήταν λευκό με ράφια γεμάτα «μικρά γυάλινα ζωάκια». Εγραψε λοιπόν μετέπειτα για εύθραυστους, λεπτεπίλεπτους δεσμούς που πρέπει να κοπούν, τους οποίους πρέπει αναπόφευκτα να διαλύσεις, όταν προσπαθείς να βρεις τον εαυτό σου…

 

Παίζουν: Μπέτυ Αρβανίτη, Χάρης Φραγκούλης, Eλίνα Ρίζου, Έκτορας Λιάτσος

 

«ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ» ΑΠΟ 28/11 ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

Ακαταμάχητος όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο αδίστακτος κι ερωτύλος «αλήτης αριστοκράτης» του Καραγάτση. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου παρουσιάζει την ιστορία του σαν ένα τεράστιο φλασμπακ και παραλήρημα εικόνων, ενώ ο ποιητής Στρατής Πασχάλης, ανέλαβε τη διασκευή του  πασίγνωστου μυθιστορήματος, Με 70 χαρακτήρες στο σανίδι, ο κεντρικός ήρωας, ο Φινλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, λάτρης του υποκόσμου και τελικά σεβαστός τραπεζίτης παλεύει με τα φαντάσματά του.  Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ' έναν ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες... Όλα, μέχρι να ανακαλύψει τον αληθινό έρωτα.

 

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Μαλάκης, Ζέτα Μακρυπούλια, Γιάννης Νταλιάνης, Δημήτρης Μπίτος, Νίκος Καλαμός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View