Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσιάζεται στην Πρωτοπορία της Πάτρας η τριλογία της Αθηνάς Κακούρη

Παρουσιάζεται στην Πρωτοπορία της Πάτρας...

Την Παρασκευή 28/9 στις 20.30

Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στην οδό Γεροκωστοπούλου πάνω από την Κανακάρη, θα φιλοξενήσει αυτή την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20.30 το βράδυ, την εκλεκτή Πατρινή συγγραφέα Αθηνά Κακούρη, η οποία ακμαιότατη και ακούραστη στα 90 της χρόνια μας χάρισε πριν λίγο καιρό ένα νέο ιστορικό βιβλίο με τίτλο «Ουλάνοι στην Λάρισα» από τις εκδόσεις Καπόν.

Στην εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» θα παρουσιαστεί η τριλογία έργων της Αθηνάς Κακούρη, «Ξιφίρ Φαλέρ» (εκδόσεις της Εστίας), «Τα δύο Βήτα» που είχε εντυπωσιάσει και προξενήσει πολλές συζητήσεις και «Ουλάνοι στην Λάρισα» (εκδόσεις Καπόν). Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα και δύο ιστορικές μελέτες, που καλύπτουν τα ταραγμένα χρόνια από τον Φεβρουάριο του 1915 μέχρι τον Ιούνιο του 1917.

Ο πρέσβης επί τιμή κ. Κωστής Αιλιανός θα μιλήσει για τα γεγονότα που καλύπτει σε αυτά τα έργα της η Πατρινή συγγραφέας που έχει διακριθεί κυρίως στο ιστορικό μυθιστόρημα όσο και στα αστυνομικά διηγήματα.

Ακόμα η επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας κ. Στέση Αθήνη θα αναλύσει το μυθιστόρημα «Ξιφίρ Φαλέρ» που κυκλοφόρησε προσφάτως σε νέα μορφή.

Ο Πατρινός ηθοποιός Στέλιος Σοφός θα διαβάσει αποσπάσματα και η κ. Ζωή Αντωνοπούλου- Τρεχλή θα μιλήσει για το πώς μια μυθιστοριογράφος γράφει ιστορία.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η πολιτιστική συντάκτρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Κρίστυ Κουνινιώτη.

Χορηγός εκδήλωσης Οινοποιία Παρπαρούση.

Παρούσα θα είναι και η Αθηνά Κακούρη, η οποία φροντίζει να περνά τα καλοκαίρια της στα Αραχωβίτικα. Στο μεταξύ ακούστηκε και γράφτηκε, ότι ενδεχομένως να ανέβει από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο πλαίσιο της νέας ενότητας του αφηγηματικού θεάτρου, το αριστουργηματικό ιστορικό μυθιστόρημα της Αθηνάς Κακούρη «Πριμαρόλια» για την ακμή του σταφιδεμπορίου στην Πάτρα. Η παράσταση εφόσον ευοδωθεί, θ’ ανέβει σε σκηνοθεσία του Φάνη Δίπλα την ερχόμενη άνοιξη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture