Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Μικροβιολογία του νερού - Πρόγραμμα εξ αποστάσεως κατάρτισης

Μικροβιολογία του νερού - Πρόγραμμα εξ α...

Για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019

Το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθηνών διοργανώνουν την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019 το Πρόγραμμα Κατάρτισης εξ Αποστάσεως (e-learning) με τίτλο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

Στόχος του προγράμματος είναι οι απόφοιτοι να αποκτήσουν ουσιαστική αντίληψη των ζητημάτων που αφορούν στην αξιολόγηση της μικροβιολογικής ποιότητας του νερού (πόσιμου, θαλάσσιου, κολυμβητικών δεξαμενών). Οι συμμετέχοντες θα εξοπλιστούν με σφαιρική γνώση των τρόπων διαχείρισης της ποιότητας του νερού. Θα καταρτισθούν στις σύγχρονες μεθόδους ανίχνευσης μικροοργανισμών/δεικτών μικροβιακής ποιότητας νερού και παθογόνων μικροοργανισμών, στις εφαρμογές ISO22000 (HACCP) σε βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού, στην πρακτική ελέγχου νερών αναψυχής, στα απόβλητα, στη σχετική νομοθεσία, στην επιδημιολογία υδατογενών λοιμώξεων, και στις διαδικασίες διαπίστευσης συναφών εργαστηρίων.

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και απόφοιτοι IEK, KEK με εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους σε συναφές με το εκπαιδευτικό αντικείμενο. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε δύο κατευθύνσεις:

α) Μικροβιολογία πόσιμου νερού και

β) Μικροβιολογία νερών αναψυχής.

Η χρονική διάρκεια του Προγράμματος είναι από τον Οκτώβριο 2018 έως τον Ιανουάριο 2019. Οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν τη μια (6 εκπαιδευτικές ενότητες) ή/και τις 2 κατευθύνσεις (9 εκπαιδευτικές ενότητες). Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται Πιστοποιητικό Κατάρτισης. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος προσφέρεται Πρακτική εξάσκηση σε μικροβιολογικές αναλύσεις νερών με κλασσικές καλλιεργητικές και σύγχρονες μοριακές τεχνικές σε εξειδικευμένο εργαστήριο για όσους και όσες το επιθυμούν. Το πρόγραμμα προσφέρεται και στην αγγλική.

Για περισσότερες πληροφορίες: e-mail: [email protected], τηλ. 2610969876 ή στην ιστοσελίδα www.watermicro-eclass.net Σημαντικές Ημερομηνίες: Υποβολή αιτήσεων: έως 28 Σεπτεμβρίου 2018 Έναρξη Προγράμματος: 1 Οκτωβρίου 2018 Λήξη Προγράμματος: 30 Ιανουαρίου 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being